Tuesday, May 1, 2012

Sari Ratu Restaurant, Authentic Nasi Padang

Assalamualaikum ???



Hari tu my sis nak banjer kami lunch. Whoahhhhh kami pun apa lagik tadahlah mulut ni...ehhh silap..kami pun apa lagi lari laju-laju dan nganga mulut besar-besar. Muahahaha.....You All pernah makan masakan Indonesia? Hmmmm dah semakin famous masakan Padang gini. Eh Eh Ehh bukan makan kat atas padang ye You All....tapi nama je ala-ala kreatif gitu! Hiks..

My sis memang recommend Restoran Sari Ratu ni sebab masakannya yg sedap dan berbaloi-baloi. Kiranya "worth for money" lahhh kaedahnya. Gitu !! Kami pergi makan kat cawangannya di Subang Parade. Restoran Sari Ratu ada banyak lagi cawangan contohnya di Kelana Jaya.

Jom layan gambar kat bawah....

Damia dan sepupunya Zhafran. Remember Lelaki Kacak no 15 ? Hohoho


Haha...sorrylah not many pose on the meals.....Tapi sambal ayam goreng berempah dan sambal cili hijau dia terbaikkkkkk


Masing-masing baca buku...Muehehe


Zhafran : Nie lah dia gambar kereta Proton Preve tu Damia...
Damia : Ye keeeee........


Kami bertiga pose tetapi bayi-bayi itu asyik dengan buku masing-masing :)

25 comments:

Boni JLL3 said...

wwahhhh..bestnyer

chii said...

nasi padang? bestnya..chii pun suka mkn gak masakan dorang..lgik2 lauk daging rendang ngan sambal lada...mmg terbaik ar

Rozuan Ismail said...

amboi damia, memang tak sabar nak makan tuh.makanan indon pon best gak

Nurul Akmal said...

Sedapnyer... lagi sedap bila org belanjer.. hehehe

|| NaFiRaa || said...

ralitnye damia baca buku~:)

KiD said...

amboi.. sedapnyaaa. nak sikit

Raz Veinz said...

Happy family :-)

sW33tdARLiNG said...

tak minat sangat nasi padang.. tak boleh nak telan.. tp kalau nasi sunda, suka sgt especially ikan terbang

AlyzaFisol said...

kat kota damansara pun ade kedainye kalo x silap n yg pasti mkananye sangat la sedap dan berbaloi2...

mie said...

makanan padang?
xpernah lagi try..
ehehee

KiD said...

khusyuknya si kecik tengok buku ye..

hazman aka species1980 said...

Hurmmm... patutnya u kena letak gambar makanan baru la teruja skit i TERJAH kedai makan nie.. hehehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Boni....

hehehe....sangat best !!!!

Sharidawati Shahrudin said...

Chii..

sambal lada dia ada dua...cili merah dan cili hijau ..betol..sambal nya sedap kan?

Sharidawati Shahrudin said...

Rozuan....

yup Damia sekali dengan ibu dia tak sabar-sabar sungguh nak makan.. hahaha

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal....

Yeszaaaaaa makan free ! kikiki

Sharidawati Shahrudin said...

Nafira....

bersemangat betul dia apetah lagi bila tengok abg zhaf pun dapat buku jugak! ihiks

Sharidawati Shahrudin said...

Kid...

ok nak sesudu ke sepinggan? ngeh3x....

Sharidawati Shahrudin said...

Raz vienz....

absolutely right :)

Sharidawati Shahrudin said...

sweetdarling....

nasi padang tu nasi putih cuma lauk pauk nya je yg berasal dari Padang, Indonesia. anyway yeah the taste is differ .....but i like it ! :)

Sharidawati Shahrudin said...

Alyza....

oh yek? hai mendokek lah kedainya ngan opis kak sha ni ek? huhuhu

Sharidawati Shahrudin said...

Mie...

ye ke? ok later later boleh lah you try yeh?

Sharidawati Shahrudin said...

Kid...

ter sangatlah khusyuk !!! nak suruh bergambar pun susah ... hiks

Sharidawati Shahrudin said...

Hazman...

aisehman.. ok demi u ...next time i akan banyakkan pose2 makanan nye ye? hehe

Papa-NtiQ said...

Hi Sharidawati....saya baru jer tadi upload gambor2 masa makan ngan famili kat Sari Ratu cawangan Jln Tuanku Abdul Rahman.
Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal 100% makan, makan dan makan tak de topik lain lagi :)
Oh jangan lupa follow yer blog saya TQ bebanyak!

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!