Thursday, May 31, 2012

Live Blogging : Jom naik public transport dari IPC !!!!

Tunggu giliran untuk naik free shuttle bus ke LRT Kelana Jaya

Lokasi : Lobby Ikano Power Centre yg berhadapan dengan Royal Bintang Hotel. 

Hari ni saya dapat duduk seat yg paling hadapan. Hiks

gambar yg diambil dari dalam bas. Hello One Utama !!! Hello One World Hotel !!!!! 

No more card system. Hello coin !!!!

Tunggu train ye bang?? hiks

Assalamualaikum???


Supriseeeee ! Hiks. Hai lovely. Untuk perjalanan pulang ke Cheras hari ni Sha memilih untuk menaiki public transport dari office Sha di Ikano Power Centre. *senyumberbunga-bunga*

Kalau You All nak tahu, waktu dolu-dolu Sha yakni masa baru start kerja di sini hari-hari Sha naik public transport :] Tapi tadi Sha rasa malas pulak nak drive kereta kan...haaaa.

So perjalanan bermula dengan menaiki free shuttle bus services di lobby IPC. Tepat je pukul 6 Sha cepat cepat gerak dari office. Almaklumlah lokasi office Sha tu dah masuk sempadan IKEA dah. Ada banyak waktu untuk kita naik bas dan Sha pilih waktu 6.30 petang. Bas ni akan bawa kita ke Stesen LRT Kelana Jaya. Dari sana Sha perlu tukar train untuk perjalanan ke Cheras. Hiks :))

Ohh ye diam tak diam MYRAPID dah tukar sikit sikit urusan LRT contohnya no more kad but a coin !! *wootwoot* canggih :)) ekhem .hiks

Ok tu je buat masa ni...lepas ni train Kami nak masuk bawah tanah dan Sha akan berhenti di Stesen Masjid Jamek. Di sana Sha perlu tukar train ke Cheras. :))

Published with Blogger-droid v2.0.4

14 comments:

Nurul Akmal said...

dah lama tak naik public transport.. huhuhu

chii said...

skali skala naik public transport..ok gak.tp yg wat geram..kalau nk kena tunggu lama..grrr

KiD said...

kid pun dah lama tak naik publick transport..

|| NaFiRaa || said...

zura pon skrg naik public transport jugak pergi keje.. malas nak drive.. letih layan jam~

Myra Jay said...

Dah lama taknaik public transport ni:)

Boni JLL3 said...

pergh!! saya memang jarang2 gila naik public transport..sebab dari dulu dah biasa kemana2 naik motor je

Anonymous said...

Ai Dear??
elehhh terkenang ms dulu nek LRT & bas ke offiss ler tu..hehehehe

'ur Hubby
=D

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal...

sesekali mari kita naik public transport pulak ye? huhu

Sharidawati Shahrudin said...

Chii...

betul tu...

kadang kadang kita nak cepat dan nak elak traffic jammed tapi berkesudahan kena tunggu lebih lama dan train pulak buat hal...

hehehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Kid....

hmmmm... yup lagipun jarak rumah Kid dengan office Kid tak berapa jauh..kan?

Sharidawati Shahrudin said...

Nafiraa...

yes bila hadap traffic jammed boleh tension kan?

macam macam hal kena hadap.... :(

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay....

so far public transport di Pulau Pinang bagaimana? contohnya bas antara bandar? ferry ??

Sharidawati Shahrudin said...

Boni JLL3....

ek? uiksss agaknya sekali Boni naik public transport mahu satu KL hujan..

ngeh3x....

Sharidawati Shahrudin said...

Abg...

terkonang semasa duluuuuuuu..kuikuikui

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!