Friday, May 11, 2012

Breakfast RM 1 di IKEA

Assalamualaikum ???


Hi lovely.....Erm mestilah lovely.....Siapa yg tak sayang readers blog mereka kan? Hihihi.... 

Kali ni Sha nak share fasal aktiviti Sha sebelum masuk opis. Yelah kan opis Sha ada kat dalam satu bangunan dengan IKEA so haruslahhhhh Sha laju-laju berbreakfast kat IKEA kan? Apatah lagi bila harga breakfastnya yg sungguh ah-cun nya !!!!! *ala-ala Zahid AF* tiba-tiba tak ingat AF bape kan? Ngeh3x......

Sha bukan hari-hari breakfast kat IKEA ni......boleh lah bilang dengan jari kot. Selama dah bekerja kat company baru ni selama 1 tahun 2 bulan adalah 4 kali breakfast kat IKEA. Muehehehe.....

Tapi syok wor sebab kalau breakfast sebelum pukul 9.30 pagi You All akan dapat free-flow coffee. Wahhhhh sesiapa yg coffeehollick tu sure rasa teruja kan? Huhuuu....

In case You All nak tapau breakfast ni bolehlah bawa tupperware sendiri. Haaaaa kalau terlupa nak bawak boleh beli tupperware yg dijual di dalam IKEA. Hiks.

OK Sha sambung balik citer pasal breakfast IKEA ni ye, so kaedahnya menu-menu yg disediakan ialah seperti mee goreng, bihun goreng, nasi goreng, bubur nasi dan popiah. So set breakfast RM 1 tu mengandungi salah satu menu yg Sha sebut tadi tu beserta dengan free-flow coffee. Hot coffee lah yek? Nice????? :)   Eh Eh Ehhh tapi setiap hari tu ada satu je menu contohnya pada hari Sha breakfast tu hanya ada mee goreng. Mungkin keesokkan harinya ialah bihun goreng dan begitulah seterusnya. Tapi tapi tapi Popiah yg super sedap tu ada dijual hari-hari ! 

OK jom layan gambar....

Siapa belum pernah pergi IKEA? :) Pose ni dari arah The Curve.....


Mari ambik coffee.....


Set breakfast RM 1 ialah mee goreng dan free-flow coffee. Tapi popiah tu Sha bayar harga lain yek...


close up sikittttttt kasi zoom.....eceh cehh nak zoom konon bukan pakai DSLR pun...ngeh3x


Serious sedap mee goreng IKEA !!! Taruk sambal sikit, perghhhhh .. :)


Popiah IKEA yg uhh marvelous !! Inti yg penuh !!!!! Harganya RM 1.05  ....


claim..claim..claim.... muehehehehe


Ada ke bakat nak jadi food blogger ? Ngeh3x.....


 

24 comments:

Riena Haiqal said...

wow murahnyaaaaaaa..... dan nampak sedap jer mkanan tu... :)

Sumijelly said...

erh.. murah la...biar betul??

promosi smapai bila tu sha?? lama x g ikea.. pergi pun jarang.. sbb suusah nak bawa skar2 ni..hik3

Sumijelly.com

Cik FaRiZaM said...

leh je nak jd food blogger...sy pon nak jd ffod blogger tp yg makan byk bukan sy kot...si dia :P

cik nieza said...

makan makan makan..:-)

Boni JLL3 said...

serius murah..wah.. bestnya!

aReLaN said...

tak pernah jejak kaki ke IKEA. murah la tu RM1 je.hohoh

mie said...

xpernah sampai ikea..
kalau sampai pun..
cuma nak test meatball ikea je..
ehehehee

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila ada singgah tapi jarang bb aumh jauh dr situ opis pun sama

Nurul Akmal said...

Wah... Kak sha nurul x tahu pun ikea ade sediakan untuk breakfast...

Bro Framestone said...

Breakfast RM1....

Untung tue huhuhu

chii said...

erh..murahnya..mmg sure x dpt mkn kalo camni da la murah..

org kata..makanan kat ikea..yg best dia punya ball kan..errr..

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal....

ye betul...yg penting makanannya sedap walaupun ditawarkan dgn harga yg murah ... hehehe

Sharidawati Shahrudin said...

SumiJelly.....

Betol...... everyday pun gitu janji you dtg before 9.30 am baru dpt free flow coffee tu kalau lambat u dpt mee goreng je lah :)

askar2 u will gonna like the environment kat cafe IKEA tu...ada tempat utk askar2 u play around :)

Sharidawati Shahrudin said...

Cik Farizam.....

ye ke? aisehman ! u ni jaga badan ek?? ngeh3x

Sharidawati Shahrudin said...

Cik Nieza....

you cari lah praktikal area sini buleh you join the club !!!! keh3x...

Sharidawati Shahrudin said...

Boni....

serius lah ni Boni... ada ke kak sha buat lawak? wakakaka....jgn marahhh. hiks

Sharidawati Shahrudin said...

Arelan....

isk3x.... nanti dpt GF yg suka lepak plus suka shopping kat IKEA nnt baru tau... ahakss

Sharidawati Shahrudin said...

Mie....

hmmmmmm meatball IKEA mmg tiada tandingannya.. mesti try ye?

Sharidawati Shahrudin said...

Baby(Mama Amana dan Arief)....

ye ke.... takper later2 if ada kelapangan boleh lah try breakfast ni ok?

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal....

hmmm.. now you know, ha? Bila Nurul nak try breakfast nya?

Sharidawati Shahrudin said...

Bro Framestone....

haaaa.. macam ni lah kalau nak berjimat cermat Bro....Tips ni :)

Sharidawati Shahrudin said...

Chii....

yes betul..one day nnt Chii kene try breakfast IKEA then terus sambung lunch IKEA boleh makan meatball nye....:)

Rayyan Haries said...

perghhh seringgit jer? dah mcm kat UK 99pence jer ni..tapi malaysian food lah eh?

Sharidawati Shahrudin said...

Rayyan Haries....

a'ah a malaysia 's food

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!