Tuesday, May 29, 2012

Bersedekah di bulan Rejab

Assalamualaikum ???



Sebagai seorang blogger Sha bukan saja berniat untuk share the happiness sahaja di dalam blog Sha ini. 

Malah Sha berharap dapat menjadikan blog ini sebagai medium untuk membantu orang lain, jika tak banyak, sedikit pun jadilah. InsyaAllah. 


Mungkin dah ramai blogger lain yg share the same thing di dalam blog mereka tapi Sha harap dengan usaha yg kecil ini dapatlah Sha hebahkan lagi kepada pembaca lain yg masih tidak tahu. 

TABUNG AHMAD SUFI




Ini adalah gambar Ahmad Sufi Bin Romi Agus Syumadi. Ahmad Sufi telah dilahirkan pada 12 Mac 2012 dan sejak lahir beliau telah menghidapi masalah paru-paru yang kritikal. Kos perubatan Ahmad Sufi di Children Westmead Hospital, Sydney adalah tidak kurang dari AUD3000 (RM9000) sehari. Untuk makluman, Ahamd Sufi telah berada dan dirawat di sana sejak 13 Mac 2012 sehingga ke hari ini. Di sini dengan rendah dirinya saya memohon sekiranya ada di antara anda yang sudi memberikan sumbangan kepada Ahmad Sufi bagi menampung kos perbelanjaan rawatannya di sana. Boleh refer nombor akaun di bawah untuk menyumbang wang tunai.


BSN: JULI YANTI LIDIA BINTI SUHAIMI (Ibu Saudara Ahmad Sufi)

No Akaun : 14133-41-00000395-4  



MAYBANK: JULI YANTI LIDIA BINTI SUHAIMI (Ibu saudara Ahmad Sufi)

No Akaun: 5160-1540-2261


CIMB MAYA SYUHADA BINTI SUHAIMI (Ibu saudara Ahmad Sufi)

No Akaun : 1410-0000-4622-01

Kredit gambar dan info : Facebook Tabung Ahmad Sufi


RUMAH RAKAN BLOGGER TERBAKAR 100%



Sesungguhnya Qadaq dan Qadar itu milik Allah Taala. Sejauh mana manusia itu mengambil sikap berjaga-jaga tetapi jika itu yg Allah tentukan tiada siapa yg mampu menghalangya. Allah Maha Mengetahui. Saya tidak mengenali rakan blogger ini namun di harap kita dapat sama-sama menyumbang kepada beliau dan keluarganya. 

 CIMB BANK: 13040077370526 (Ammar Yasir Bin Che Hassan)

Maybank: 163082138960 (Ammar Yasir Bin Che Hassan)

5 comments:

Boni JLL3 said...

semoga mereka semua baik2 saja di sana. dan kepada akak, semoga dimurahkan rezeki akak kerana membantu mereka2 ini..

Riena Haiqal said...

saya dah rancang nak bantu walaupun tak banyak utk Ahmad Sufi.. dsamping tu sama2 kita doakan semoga Ahmad Sufi cepat sembuh dan sihat seperti kanak2 normal yang lain.. Amin Ya Rabbal Alamin.

Sharidawati Shahrudin said...

Boni...

InsyaAllah. terima kasih kerana mendoakan mereka ye :)

kak sha just nak share peluang utk everyone earn a pahala by donate some money..be it a small penny.. tu je .. insyaAllah mudah-mudahan

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal...

InsyaAllah...

Alhamdulillah.. semoga doa kita semua di makbulkan oleh Allah :)

Sharidawati Shahrudin said...

Boni....

asalkan niat kita ikhlas :)

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!