Monday, May 14, 2012

Kenduri Kesyukuran dan Doa Selamat di Melaka

Assalamualaikum ???



Hello ?? Anybody home ????? :D 

Iskkkk memang nobody at home lah sebab hari ni hari kerja !!! :P

Ehh ehhhh tapi blogger berstatus surirumah memang lah ada at home sekarang ni. Tapiiiiiii depa pun sibuk dengan kerja masing-masing......bukan senang tau jadi surirumah cum blogger ni....! You lah yg kena membesarkan anak-anak, memasak, membersih rumah, al-segala jenis kerja tentang pakaian cam basuh, sidai, lipat, susun...Fuhhhhhh tu belum ai bebel pasal nak jaga husband kan? Haha.....


So selamat tengahari Sha ucapkan kat semua readers blog Sha !!!!!!!!! 

OK pada minggu yg lepas kami adik-beradik ada pulang ke rumah parents di Melaka sempena kenduri kesyukuran yg kami gotong-royong buat. Best worrrrr bila kumpul reramai kan dah macam nak raya lah pulak padahal puasa ganti pun belum habis lagi !! Tetttttt !!!! Hohoho....

Kenduri kesyukuran ni dibuat selepas solat Maghrib dan kami jemput Kumpulan Marhaban Wanita di area rumah parents Sha tu. Standard lah kan time Majlis Khatam Al-Quran Sha sempena kenduri kahwin dulu kami jemput Kumpulan Marhaban Wanita tu jugak. :))

Menunya ialah Nasi Lemak, Ayam Goreng Berempah, kuih-muih dan buah-buahan. Tapi kami order Nasi Lemak dan sambalnya. Haaaaaaaaa.....yg kami adik beradik pergi gotong-royong tu hanya Ayam Goreng Berempahnya sajaaaaaa..... 

Ayam Goreng Berempah yg diperap lebih kurang 6 jam........ 


Siap digoreng !!!!!!!!!



Damia dan kazen-kazennya....... Habis satu rumah dia orang ronggeng !!!!!!!


Damia dan Zhafran.  Zhafran berusia lebih 7 bulan dari Damia :) 

Masa Sha pregnant, kira-kira dah masuk 'end stage' lah, Damia yg kat dalam perut tu doq diam ajek bila Sha dukung Zhafran, tak ada tendang-tendang sangat... Hahaha.... Mungkin a good chemistry lah dia orang nanti, boleh compete sama-dama dalam exam kan? InsyaAllah.


Bacaan Surah Yassin 


Antara tetamu yg hadir ....Alhamdulillah.......


Maisarah dan Norman. Mereka ni bukan adik-beradik tapi cousin. Usia pun sama.... :)








20 comments:

Riena Haiqal said...

macam kembar jer Maisarah dan Norman ni.. :)

|| NaFiRaa || said...

meriahnye majlis~
terliur plak tengok ayam goreng berempah tuh~

Nurul Akmal said...

Jari peace kat gambar ayam tu sib baik tak bertukar ngan ayam yg bakal digoreng.. hehehe ;)

Rozuan Ismail said...

comel je damia tuh.,huhu

hazman aka species1980 said...

Jari tue yang buat penyedap ayam goreng berempah kan... hehehehe

Boni JLL3 said...

bestnya... :)

Anonymous said...

Hmm nyum2...

makan3.... =]

your Hubby.

Myra Jay said...

Sedapnya ayam goreng rempah tu... ;)

Nak resepi boleh...hehheee ;)

ProfHariz said...

Melaka kat mana ni kak?

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal....

yeah, ada iras2 lahhh .hehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Nafira....

kesiannya, cepat2 cari ayam grg berempah di kedai mkn ok? huhu

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul.....

Kah Kah Kah... time kasih tapi mmg lawak Nurul tu sangat best dan kelakar...hihi

Sharidawati Shahrudin said...

Rozuan.....

uncle wan pun comel aper?? hiks.

Sharidawati Shahrudin said...

Hazman...

betul tu... rempah semulajadi tuuuu ! ngeh3x

Sharidawati Shahrudin said...

Boni....

:)

Sharidawati Shahrudin said...

Abg....

nasi lemak yg nyumyy :)

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay....

ok ajek.. nanti Sha buat entry khas utk resipinya, ye?

Sharidawati Shahrudin said...

ProfHariz...

kat Telok Mas, dik.. :D

cik nieza said...

nsb baik sy sempat merasa ayam rempah yg lazat..:-)thnx..

Sharidawati Shahrudin said...

cik nieza...

sedap ek? hingga menjilat jari? haha

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!