Saturday, April 28, 2012

Maxis Apps Blogger Experimental Tour

Assalamualaikum ???



OK You All, cuti-cuti Sabtu Ahad ni apa kata You All terjah satu entry pekasam ini? Keh Keh Keh.. OK OK permohonan maaf dibuat secara langsung dan disiarkan di blog saya ni, amacam.... Boleh maafkan kekihlafan saya sebab peram entry lama-lama ???? :)

Pada bulan March yakni tanggal 13 haribulan, Sha dan beberapa orang blogger Nuffnang telah dijemput untuk menyaksikan satu demo ataupun kata lainnya, satu taklimat tentang Aplikasi terbaru oleh Maxis. Event ni berlangsung di of course lah di Menara Maxis sebelah KLCC. Lama toqqq Sha tak jenguk area sini sejak blah ke Damansara utk mencari nafkah. Ewahhh dah macam hape aku taip ni. Dulu masa kerja kat Yap Kwan Seng bolehlah lunch ke... window shopping ke... dan mengular ke KLCC. Hiks.

OK back to topic. So pada hari tersebut Sha dapat tahu ada sebanyak 13 jenis aplikasi Maxis yg canggih-canggih. Contohnya macam MAXIS FINDER301 yakni aplikasi untuk anda yg inginkan quick info untuk restoran yg beredekatan dengan lokasi anda, mahupun untuk mencari mesin ATM !! Kalau-kalau nak tahu jika ada ulasan tentang restoran tu pun anda boleh dapatkan di MAXIS FINDER301. 

Aplikasi lain ialah MAXIS ONEMUSIC yakni satu aplikasi bagi membolehkan anda memuat turun atau dalam bahasa Inggerisnya 'download' lagu-lagu yg anda gemari. Huisshhh  lagu tu terus masuk ke smartphone anda  tak payah sibuk-sibuk nak cari laptop untuk download lagu. Nak muat turun berapa banyak lagu pun boleh yg penting pastikan bateri smartphone mengizinkan. Huhu.....

Ada juga aplikasi MAXIS PAYPAL yakni anda kini boleh mengakses data PayPal anda dari smartphone untuk anda lakukan apa jenis transaksi pembayaran termasuklah nak bayar bil telefon bila line telefon dah kena bar. Tetttttttt !! Yelah kot-kot terlupa nak bayar lepas tu terlupa nak up-kan credit limit terussss lah zass kena bar kejap line telefon smartphone tu. Ngeh3x.....

Aplikasi MAXIS pun ada yakni pengguna Maxis boleh lakukan segala jenis hanky-panky tentang akaun Maxis anda melalui smartphone. Haahhhhhh tak payah nak rebut-rebut pergi ambik nombor giliran kat Maxis Centre kat e@Curve tu. Save sikit tenaga tu tak payahhhh nak pergi jalan jauh-jauh. Anda kini boleh akses info diri sendiri yakni berkaitan akaun Maxis kita tu. Kalau anda pengguna HOTLINK, dengan aplikasi ini anda dapat memeriksa baki akaun prepaid, boleh tahu bila kredit prepaid kita tamat dan boleh tengok siapakah Active 10 Numbers. Best kan !!?

Ada banyak lagi aplikasi yg lain tapi kat bawah ni Sha nak share gambar yg diambil sekitar event tersebut....

Kelihatan Jejai, HazmanFadzil dan BeanMoreno ketika demo berlangsung.


One of the CEO of Maxis


Orang kuat Maxis juga, nama beliau ialah T. Kugan. Pernah jumpa beliau di Hotlink Event With Yuna pada tahun lepas


Encem tak? ;p


Bersama emcee of the day.


Indian Food yg uhhhh.. Walla !!! Marvelous !!!!


Sedap betul.....


Ini lah makanan yg saya bedal tempoh hari.....


Jai, Adam dan Alan


Bersama Ruby, rakan beliau dan Alan

 
Thank You Maxis !!!! Thank You Nuffnang !!!!!

8 comments:

JMR said...

wah..dh sebulan cerita ni ye bru kuar..takpe, janji leh catat dlm blog kan..:-)

aReLaN said...

untung la kak sha dapat invitation join event ni.saya ni memang tak dapat la.wuuuu

Denaihati said...

Aplikasi MAXIS ni harus dicuba banyak kelebihan nampaknya.

madammondoq said...

memang dah jadi ikan pekasam ni sha.. ekekeke,,

Rozuan Ismail said...

macam menarik je kan.tapi wan guna celcom la. ape pon all the best lah akak sha!!

Boni JLL3 said...

wah,,best n menarik lah!!

KiD said...

waaahhhh.. orang kuat maxis ni..

AlyzaFisol said...

lame benor entry ni terperam...hehehhe

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!