Wednesday, May 23, 2012

Lagu Ramalanku Tak Benar Belaka . Featuring Zarul Umbrella

Assalamualaikum???



Hello lovely...... Hari ini Sha bercadang untuk update blog secara marathon. Ngeh3x.... boleh atau tidak tu sama-samalah kita saksikan, ye ! Ecewahhh...!! :)  *ambitious*

Sebenarnya ini ialah satu entry yg mengundang rasa amarah berbaur geram sebab saya kempunan nak makan Willy Satay kat Ramal Food Junction di Sg Ramal, Kajang. Haaaaa, apabila berasa sedemikian maka Sha pinjam kejab tajuk lagu Singer cum Blogger, En Zarul Umbrella dan ubahsuai sikit tajuk lagu tersebut. Haaaa....gitu !! Hiks. *maafkan saya Zarul*


Lagu 'Ramalanku Tak Benar Belaka' yg diadaptasi dari lagu 'Ramalanku Benar Belaka' ...Huhuhuhuhu.....  

Plan nak makan satay kat situ pun impromtu jugak You All ... Hari ahad tu Sha kene kerja so sampai rumah mom in-law kat Shah Alam dah lewat petang. Tup-tup 10 minit sebelum tu depa decided nak pergi makan Willy Satay. Wahhhhh I loike !! Kami pun siap-siaplah apa yg patut kan....Terus zassssss pergi ke Sg Ramal dengan 2 kereta. Kami punya plan lepas pekena Willy Satay nanti, Sha, enchek hubby dan Damia terus lalu jalan belakang dan balik ke Cheras. Ikut SILK Highway lah You All. :)

Sesampai kami ke Ramal Food Junction dalam jam 8.20 malam gitu kami lihat fuhhhh bukan main ramai lagi pelanggan yg sedang menjamu-selera di situ. Dalam hati Sha berkata "mungkin makanan yg dijual sedap-sedap belaka " OK itu first impression Sha ye.... :) 

Kelihatan kelibat pekerja Willy Satay sedang mengipas satay di satu sudut. Aroma satay yg dibakar sungguh menyelerakan. Hmmmmmm... Asap satay yg berkepul-kepul tu pulak? Alahai rasa macam nak sedut je asap satay tu kan? Ahaks....


Satay Willy yg famous amous di Ramal Food Junction, Sg Ramal, Kajang. :)


Kami pun duduk lah kat satu meja bulat.yg berdekatan dengan gerai Willy Satay. 

Ramal Food Junction pada ketika itu boleh dikatakan sedang 'full house'. Ada lebih kurang 15 buah gerai yg berbentuk 'U' dan di tengah-tengah deretan gerai itu ada lebih kurang 50 buah meja makan. Atau mungkin lebih ??? Agak-agaknya ada lebih kurang 100 pelanggan yg sedang makan di Ramal Food Junction tu? Atau mungkin lebih. Itu ramalan Sha sebagai seorang Food Blogger :)


Ramainya pelanggan di Ramal Food Junction !!!! Bagi Sha itu satu petanda yg baik :


Kami yg tengah tahan lapar ni masih menunggu kot-kot ada pekerja yg datang untuk tolong clearkan meja kami yg penuh dengan pinggan mangkuk dan segala. Last-last kami sendiri yg angkat dan alihkan pinggan dan gelas tu semua ke sebuah meja di tepi meja kami. Meja tu bukan untuk pelanggan duduk pun, mungkin meja untuk letak barang? Biarlah. Sabar aje lah .....nak buat macam mana, dah lebih 10 minit kami tunggu tapi tak ada sesiapa yg datang untuk kemaskan meja kami. Grrrrr... Geram jugak sebab even though food junction ni based on self-service tapi sepatutnya pengusaha food junction tu kena lebih peka dan sediakan sekurang-kurangnya 5 orang pembantu untuk bersihkan meja selepas pelanggan selesai makan.  Agree with me??

Kami masih sabar walaupun terpaksa membersihkan meja kami sendiri. Nasib baik ada bawa tisu. Bolehlah kami lap tangan guna tisu akibat sinki yg bersebelahan dengan meja tu tak berfungsi. 

Ohhh ya berbalik pada Willy Satay, sebenarnya sejurus kami sampai ke Food Junction, adik ipar Sha terus pergi order satay di gerai Willy Satay tu. Rupa-rupanya 'no more order for the day' dan satay yg sedang disiapkan oleh pekerja Willy Satay adalah untuk pelanggan terdahulu. Nice. 

Kecewa sungguh kami anak beranak. :(

Willy Satay yg tak dapat ku bedal... Hahahaa


Semua satay tu sudah ditempah oleh pelanggan lain... sob..sob..


Makcik kepada enchek hubby dan adik ipar yg recommend Willy Satay ni ada bagi tau Sha bahawa satay daging memang terbaikkkkk compare to satay ayam. Tapi nak buat camno dah tak ada rezeki untuk kami, kan? :)) Sewajarnya kami datang lebih awal jika ingin menikmati Willy Satay. OK Full stop, we learn something. Kami pasti akan datang lagi untuk menikmati Willy Satay dan akan cuba datang lebih awal, InsyaAllah.


Kami makan something else lah.... dah tak dapat makan Willy Satay.. Huhuhu...


  

Ceriaaaaaaaaaa :)


Bila tak dapat makan Willy Satay Sha try order Nasi Lemak yg juga famous amous di situ tapi habis liau !!!! Ihiks....


kat situ si Damia ada buat aksi menangis marathon ala-ala Keretapi Tanah Melayu dari KL ke Penang non-stop. Muahahaha.....


22 comments:

JAI said...

Hahaha..adeyyy..fuhh gempak gak satay nie ek sha

Zarul Umbrella said...

dah agak dah ni mesti kat Sg ramal

Myra Jay said...

Ala siannye..
Tapi takpe kak, ada can p sekali lagi, tp kena p awai2 tkut abis plak ;)

hazman aka species1980 said...

Adesss...ade gak member suruh cuba makan kat sini...tapi kalau crowded cenggini agak leceh laa...kena pulak kalau makan time malam minggu kan... cuba la SATAY KING kat sungai kantan....okey gakk..

Afasz said...

eh dekat kajang????

Eliss Mie said...

sg ramal, mcm biasa dengar. mungkin selalu dengar aliran trafik kat sinar kot :) semua habis, baik x yah meniaga kan. memang hangen laa ini macam.

Riena Haiqal said...

wahhh ramainya orang.. saya paling tak suka la nak tunggu lama sampaikan nak bersihkan meja pun kita sendiri yang buat.. alahai memang saya baling la pinggan mangkuk tu.

Nurul Akmal said...

Kak Sha ni.. ingatkan betul tadi.. hehehehe

aReLaN said...

rumah kak sha kat kajang ke???saya pernah gi makan kat situ skali je.tupon masa gi exam PTD hari tu.hehehe

KiD said...

ramalanku adalah sungai ramal.. hehehe.. tak pernah gi situ lagi

ProfHariz said...

Menu yang sangat superb !

Sharidawati Shahrudin said...

Jai...

haaaaa gempak seh.. lagi gempak kalau sha dapat ngap itu willy satay..hahaha

Sharidawati Shahrudin said...

Zarul....

ngeh3x....

ramalan yg betul ..huhu

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay...

sob sob sob.. insyaAllah jika ada rezeki dpt lah merasa..hiks

Sharidawati Shahrudin said...

Hazman....

ahaks... tqq di atas cadangan mu.. insyaAllah akan di plan..hiks

Sharidawati Shahrudin said...

Afasz...

ye cik Fasz... area Sekolah Maahad tu :)

Sharidawati Shahrudin said...

Eliss Mie....

hahahaha... time kasih sbb bersimpati dgn nasib kami.. huhuhu sabor jelah kan

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal...

huih dasyat you sampai nak baling2 pinggan.. hiks

macam tu lah kerenahnya kalau tak de pemantauan dari pihak berwajib....

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal...

kikiki.. i know u must be fanatic fan of kumpulan umbrella eh? haha

Sharidawati Shahrudin said...

Arelan..

rumah kak sha kat cheras.. rumah family in-law lak kat shah alam...

kamu pernah mkn willy satay lah ni? Grrr.. *jeles* hiks

Sharidawati Shahrudin said...

Kid...

muahaha..something like that larrr..

makanan area rumah kid dan putrajaya dah banyak kot?huhu

Sharidawati Shahrudin said...

Prof Hariz....

boleh lahhhh .. tapi dlm hati nak willy satay gak..huhu

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!