Friday, May 25, 2012

Follower Twitter 220 Million

Assalamualaikum ???



Kalau follower akaun twitter Lady Gaga dah mencecah 25 million, apa kurangnya follower akaun twitter Sha? Setakat 220 million follower tu orang cina kata 'sapsapsui' !!!! *kawtim* eheh....

Alahai rilekslah..... Bukan niat nak promote akaun twitter Sha pun, jika nak follow boleh follow jika rasa tak mahu follow pun tak apa.:) Kayu pengukur kebahagiaan Sha bukannya terletak pada bilangan follower Twitter.

Ada sesetengah orang berpendapat 'U Follow I Follow' . OK Well said, Sha sendiri aplikasikan benda yg sama. Tak salah untuk Sha follow orang yg follow Sha tu sekadar nak berinteraksi dengan mereka dalam medium Twitter. 

Ada juga sesetengah tu yg tak follow Sha tapi Sha still follow mereka. Sha tak harapkan untuk mereka follow Sha pun. Macam point di atas tadi jika nak follow boleh follow jika rasa tak mahu follow pun tak apa :)

Sha turut berinteraksi dengan tweethandle-tweehandle di dalam Twitter walaupun mereka bukan follower Sha. Konsep ni pun mudah, sometimes Sha rasa nak menyampuk, sometimes Sha rasa nak ucapkan ucapan tahniah dan sometimes Sha nak beri jawapan kepada soalan mereka. Sha tak harapkan balasan dari tweethandle-tweethandle tersebut utk balas tweet Sha. Suka hati merekalah kan nak balas atau tidak? Ngeh3x......

Begitu juga dengan golongan artis. Sha bebas untuk tweet ucapan tahniah pada mereka dan at time kasi moral support pada mereka tapi biasalah tu jika mereka tak balas tweet Sha. It doesnt matter. Plus it doesnt cost me a thing !! :)

So Sha bersyukur dengan jumlah bilangan follower setakat ini yakni 220 orang follower. Hehehee....

Sorry ye, tajuk entry ni 'gimmick' je. :P

26 comments:

Nurul Akmal said...

Baca tajuk bukan main lagi.. hehehe..

Riena Haiqal said...

haha.. ingatkn betul2 tadi follower dan sampai gitu banyak...hihihihih.. :)

|| NaFiRaa || said...

zura nih jarang no lah bukak akaun twitter tuh.. selalu bukak FB jek.. kekekeke

Myra Jay said...

Banyakla tu dah 200++, macam myra ni baru berapa kerat je, sebab tak berapa nak pandai sangat guna..heheee

Rozuan Ismail said...

hik hik.dah lama follow

Boni JLL3 said...

ahahaha.. ramai le tu kak. follower twitter saya tak sampai pun 30 orang..haha

suri said...

amboi rasa senanag hati nampak seri2 muka hari ni ya.

hazman aka species1980 said...

Okey....saya pun ade twitter yea kawan2x.... - species1980

Fazrol said...

kira banyak gak laa tue.. twitter utk syok2 sendiri.. he he..

ProfHariz said...

Ingatkan tadi tips dapat follower twitter 220million :P hehehe

Twitter ni kena rajin baru orang follow :)

JunAina said...

So hari ini Jun follow blog awaklah coz tak reti nak twet2 nih...

Salam ukhwah...1st time singgah sini.

onlajer said...

banyak juga tuh

Ezad Skytech said...

hee..sy punya akaun twitter baru lagi..follower pun masih ciput...hee~

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal...

huhuhuhuhu...

bikin saspens ek?

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal.....

haha memang tidaklah kan..huhu

Sharidawati Shahrudin said...

Nafiraa...

ohh macam tu ek? mostly semua org mesti ada akaun facebook dan mesti online facebook kan? hehe

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay...

bolehlah tu...

tak dapek la nak bersaing dgn jutaaan follower si Lady Gaga kan... ahaks

Sharidawati Shahrudin said...

Rozuan...

tau...... Wan mmg follower tegar. *eh tetibe*

Sharidawati Shahrudin said...

Boni JLL3...

eh ehhh kejap kak sha dah follow twitter Boni ke belum ni ek? hihihi

Sharidawati Shahrudin said...

Suri...

senang hati... mestiiiii....

kata follower twitter 220 million? hahahaha

*berangan*

Sharidawati Shahrudin said...

Hazman....

yeszaaaaa promote jangan tak promote ..huhu

Sharidawati Shahrudin said...

Fazrol...

yeszaaa kak sha selalu memuji diri ku je dlm twitter. ngeh3x

Sharidawati Shahrudin said...

Prof Hariz....

hahahaha.. tips tu tidaklah kan....

may be you just have to be yourself lah...

kalau dah dasar kuat membebel tu just bebel je lah..hahahaha

Sharidawati Shahrudin said...

JunAina...

salam ukhuwah....

harus terjah blog awak lepas niiiiiiii :)

Sharidawati Shahrudin said...

Onlajer....

ahaks...ok lah tu...

onlajer ada twitter tak?

Sharidawati Shahrudin said...

Ezad Skyetch...

chill.. nanti kejab lagi makin banyak lah follower awak tu....gitu

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!