Tuesday, June 12, 2012

Siapa ada akaun Netlog ?????

Assalamualaikum ???



Hai lovely...Sorry ye blog tersayang ni sedikit berhabuk. Ahaks. Biasalah dah jadi mak-mak ni kesihatan anak diutamakan dan kegembiraan anak didahulukan. Ihiks. 

Sejak hari Ahad baru-baru ni Damia tak berapa sihat. Adik manis kita tu demam lah....kesian baby sorang tu haaaaaa... So bila demam petua paling utama yg Sha amalkan tentulah sentiasa sediakan satu besen air berserta tuala kecil untuk mengelap keseluruhan badan anak kecil kita tu. Kita perlu buat seberapa kerap yg mungkin bergantung pada suhu badan anak kita tetapi sebaik-baiknya 20 minit sekali. Oh ya seeloknya anak kecil kita tu hanya dipakaikan pampers sahaja tanpa pakaian supaya dapat mengurangkan kadar kepanasan badannya.

Bila anak kecik demam so of courselah tang merengeknya yg paling banyak kan??? Anak manjalah katakan. ngeh ngeh ngeh. Cuba flashback masa kita kecik-kecik dulu kita cari siapa bila kita demam? Tentulah kita cari mak kita kan? Haaaaaa.. So gamaknya si Damia ni pun sama juga. Tak boleh kalau tak nampak ibu dia ni. Tak boleh berlekang. Gitu. Sha lah yg di ajak untuk mandi, Sha lah yg di ajaknya makan, Sha lah yg diajaknya naik ke tingkat atas rumah, Sha juga lah yg diajaknya untuk bermain bersama. Paling best tentulah aktiviti mendukung mereka. Huhuhu.. "Ibu .. okong ? "  ... "okong"  :) :) :)

Alhamdulillah status Damia hari ni ialah demamnya sudah beransur pulih. Hari ni Damia dijaga oleh mak mentuaku di Shah Alam. Cuma pagi tadi masa Sha dan enchek hubby nak keluar pergi kerja si Damia tengah nak mandi dengan toknya. Sha dah tolong buka baju dan seluar dia dan dah bubuhkan ubat gigi kat berus gigi dia. Lepas tu Sha pun buat magic dan keluar cepat-cepat. Hohoho....Sedang dia doq cari-cari Sha tu dengar lah dia menangis sampai ke bawah rumah boleh dengar dia menangis cari Ibunya. Adoiiiiii bikin leleh lah gua pagi-pagi tadi kan? Haha.....    

So back to topic..... You All pernah ada akaun NETLOG?

Alahai akaun NETLOG ni macam laman web sosial yg lain macam Facebook, MySpace dan Friendster. Haaaaaaaaaaa so siapa ada akaun NETLOG? Yup Sha ada akaun NETLOG ni di bawah nama Milo_Cedapnye :) *wink*  So ada tak reader blog Sha yg juga friend dengan Sha di NETLOG ?????? Ngeeeeeeee..... *perasan famous*

muka hadapan akaun NETLOG Sha yakni milo_cedapnye  . Theme yg Sha pilih masa tu ialah animal theme. Ohhh daku pencinta haiwan. Ahaks 


Nama akaun Facebook : Sharidawati Shahrudin
Nama akaun Twitter : Sharidawati
Nama akaun Instagram : Cha_Cweety
Nama akaun Myspace : Acha_February
Nama akaun Friendster : Inzhaghi Donatello Bumblebee
Nama akaun Yahoo Messenger : Anatano_Bernabeu
Nama akaun MSN : Sharidawati 

Nama blog ???? sharidawati.blogspot.com . hehehee

   



Sha dah mula berblogging sejak 24 Disember 2008. Whoahhhhhhhhh cant believe it lah . Haha. Blog dalam platform NETLOG :)


Animal Theme. tu je kot theme yg Sha rasa cantik masa tu. Muahahaha


Entry pertama Sha di NETLOG : Leading tour to Gold Coast, Aussie 16-21 Dec 2008 


Gambar gambar yg Sha taruk dalam NETLOG. Gambar tu bersama-sama office colleague di Reliance HQ, Jalan Yap Kwan Seng, KL


Gambar yg Sha taruk dalam NETLOG . Berposing di dalam pejabat ..... huhuhu. Masa ni Sha masih di tingkat 3 Reliance Shipping & Travel Agencies sebelum move ke tingkat 5 dan tingkat 8. Naik tingkat je bukan naik pangkat pun . Ngeh3x... 


Gambar yg Sha taruk dalam NETLOG . Gambar yg diambil ketika jadi commitee dalam Reliance Social Club yakni Team Retreat 2007 event di Bagan Lalang


Gambar yg Sha taruk dalam NETLOG 


So You All ada akaun NETLOG ?????? Apa nama akaun NETLOG You All????? Bagi tahu lah kat Sha boleh Sha add as a friend. Ahaks....
     


11 comments:

JMR said...

perghhh...sumer sha ada ek..aktif giler..heheh

KiD said...

tak ada pulok akaun netlog nih..

Riena Haiqal said...

saya tak der pulak account Netlog ni... heheheh
mak ai, banyak nya account yer.. semua jenis pun ada..

chii said...

mcm xde je..erh..ke x ingt da kot :;p

Nurul Akmal said...

X pernah ade pun...

Sharidawati Shahrudin said...

JMR....

semuanya bermula masa zaman kat universiti dulu... :)

sekarang hanya aktif di facebook dan twitter sahaja selain di blog.

kini no more updates di friendster dan myspace

dan kini YM dan MSN sha gunakan utk berkomunikasi perihal kerja.

Sharidawati Shahrudin said...

Kid....

ye kebanyakan org tak gemar Netlog

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal....

boleh dikatakan Netlog tidak se'glamour' Facebook . hehe

Sharidawati Shahrudin said...

Chii...

sha assume chii ada akaun Netlog! hehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal...

Netlog ni boleh dikatakan sezaman dengan Friendster..kira old school lah :)

Sya Isya said...

1st time dengar netlog ni. hehe.. err... tak larat lah nak handle banyak2 akaun

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!