Friday, May 18, 2012

BIG TASTE CAFE SECTION 7 SHAH ALAM

Assalamualaikum ???



Beberapa minggu yg lalu Sha dan family sebelah enchek hubby telah berkesempatan untuk pergi celebrate birthday pak mertuaku di Big Taste Cafe, Seksyen 7, Shah Alam. Ngeh3x.... yer yerrr ni salah satu citer yg dah dah lama. Muehehehe...

Rasanya ramai yg dah boleh agak kat mana lokasi Big Taste Cafe ni.... betol tak? Sebabnya kat Seksyen 7 ini kita boleh tengok macam-macam landmark, contohnya Universiti Teknologi Mara kampus Shah Alam, iCity, Gedung kain Jakel, gedung perabot dan lain-lain lagi. Lepas tu pulak kedai makan pun berderet aje kan kat Seksyen 7 tu? Hehehe..... So lokasi sebenar Big Taste Cafe ni terletak di belakang gedung kain Jakel. 

Menu utama kat sini more into Western Food. Sorry ye Sha tak amik banyak gambar makanan sangat, cuma menu yg Sha makan tu ado la eden nangkapnya. Hehehehe.....  Sha makan Napolean Pizza dan teh 'o' beng. Enchek hubby order Kueytiaw Kungfu, Mom in-law order Laksa Johor, Dad in-law order Nasi Goreng Kampung, Maksu order Lasagna, my SIL masing-masing order Rib-Eye Steak, 1/4 Grilled Chicken dan Seafood Carbonara. Nyummyyyyy.

Jom layan gambar-gambar yg kami snap.... :D

Cahaya lampu agak suram bagi membangkitkan mood romantik. Ecewahhhh tapi still ada cahaya yg mencukupi bila nak ngappp makanan tu masuk mulut ! ! Haha ! ! Decoration di dalam cafe pun cantik dan menarik. 


Haaa...... gambar puting baby tu sebab Al-Tuannya sedang ZzZzzZZZ ... Huhuhu.. Damia syok tidur  atas kerusi sebelah ai dan dia tidur dari dalam kereta lagi... Bila kami dah nak habis makan baru beliau terjaga. Hamekk...


Napolean Pizza yg Sha order.... Fuhhh best wor bila makan dengan limpahan keju nya yg mewah......Huhuhu... Tu belum ai citer fasal mushroom nya, nenas nya, black olive dan lain-lain? Simply delicious... Marvellous !!! :D 


Ice cream ni my dad in- law yg order......Tapi kami semua membedalnya.....Haha...


16 comments:

Rozuan Ismail said...

sedapnya.huhu.. pizza tu mmg kenyang.suka yg cheesy

hazman aka species1980 said...

cahaya agak suram... kalau dapat gambar lebih terang confirm lebih berselera nak makan nie...hehehehe

Nurul Akmal said...

Surammm.. Hehehe tapi nampak sedap..

Boni JLL3 said...

pergh.. memang nampak ni adalah satu tempat yang sangat2 menaarik.. sesuai utk bawa pasangan kan.

Riena Haiqal said...

eh eh.. romantiknya tempat tu kan.. tapi makanan dia still saya bole nampak dan sangat2 menyelerakan... :)

kak ina kl said...

bestnya dpt makan luar..kamu gi gak ek ke event kat pavillion itu..sepatutnya akak gi tapi tak boleh sbb baru keluar hospital

Myra Jay said...

Memang suasana suram dapat membangkitkan suasana romantik :)

Afasz said...

romentik tpt dia... kalau date kat sini , mesti seronok kan?

Sharidawati Shahrudin said...

Rozuan...

cheesy pizza mmg best..... !

Sharidawati Shahrudin said...

Hazman...

yes kami pilih utk duduk di bahagian belakang cafe dan pengcahayaan di area situ agak suram berbanding pengcahayaan di bahagian hadapan cafe :)

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal....

sedap dan berbaloi baloi.... !!!!!!

Sharidawati Shahrudin said...

Boni JLL3...

yeszaaa... plus makanan western yg sangat tasty !!!!!

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal...

haaaaaaa so you dtg bawak hubby you dan makan kat cafe tu .. hehe.. naik flight lah dari Labuan tu kan.. hehe

Sharidawati Shahrudin said...

Kak Ina...

tak pe yg penting kesihatan kak Ina dah beransur baik.. alhamdulillah

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay..

haha... u know i know.. hehehe

overall pizza yg sedap

Sharidawati Shahrudin said...

Afasz....

muehehehe...... sepuluh markah utk you!

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!