Wednesday, July 25, 2012

Samsung Galaxy Tab 10.1 di dalam Air Asia X











Assalamualaikum?

Sekarang ni Air Asia maju setapak lagi yakni dari segi In Flight Entertainment nya. Terbaru penumpang Air Asia X untuk laluan ke Australia, Korea dan Jepun berpeluang untuk berhibur dengan menggunakan Samsung Galaxy Tab 10.1 ketika berada di atas awan. Hahaha ketika terbang lah kan sebabnya ketika kapal nak take off dan ketika kapal nak landing semua penumpang tidak dibenarkan untuk menggunakan sebarang peralatan elektronik. 

Whoahh canggih, bukan? Tahniah Air Asia X !! Apa yg ada dalam Samsung Galaxy Tab 10.1 tu?
1. Latest Box Office Blockbusters
2. TV Shows
3. Chart Topping Music
4. Game


Anda nak main game sampai bosan pun tak ape sebab bateri Samsung Galaxy Tab 10.1 tu tahan selama 10 jam! Ihiks.

XCITE In Flight Personal Television 


Harga pengenalan untuk menggunakan peranti ini ialah RM35 bagi penempahan awal secara online dan RM45 jika ditempah ketika berada di dalam kapal terbang. Walau bagaimanapun jika anda tidak membuat pre-booking secara online maka bergantung kepada keadaan sama ada alat tersebut masih ada ataupun tidak.

Penulis ketika pertama kali menaiki pesawat Air Asia pada tahun 2009.  Sebelum tu doq naik premium airline sokmo. Ahaks.



credit to : Google & Air Asia website 


10 comments:

izla said...

perghh terbaiklah

Myra Jay said...

Wahhh!! menarik ni... :)
Dah makin canggih kan ;)

hazman aka species1980 said...

Air Asia semua services nak charge .... UNTUNG BESAR la diorang... Premium airline = NATIONAL CARRIER ker ?

akubiomed said...

Jangan ada yang seludup bawa balik sudahlah. :-)

Sharinginfoz said...

bagus gak boleh sewa benda alah ni

azu said...

wahh bestnya..ada lah entertainment smbil fly kan~tak boring dok berjam2 lamanya;)

Deq's Qienz said...

wahh best la kalo dapat nihh..sy nih berangan jew..hehee

salam kenal kak n selamat berpuasa :)

KiD said...

alaaaaa... nak tab tu FREE dari air asia.. hehheeee

Sya Isya said...

owh best. sewa pun x mahal sangat. memang bosan dok dlm flight lama2.

chii said...

salah satu strategi utk menarik minat org guna air asia

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!