Sunday, July 8, 2012

140,000 Seratus Empat Puluh Ribu

Assalamualaikum ?





Kat entry ni bukan nak cerita pasal tips untuk save minyak kereta tapi nak tempek jumlah kilometer yg kereta Sha dah pergi. Unik pulak bila dapat capture jumlah kilometer setakat hari ini yakni sudah sejauh 140,000 kilometer. Tak banyak mana pun 140,000 kilometer tu. Sebagai contoh, jika diikutkan jarak di antara bandar-bandar di dunia, kereta tersayang itu sudah 100 kali perjalanan pergi-balik dari London ke Glasgow. 

Geografi anda mesti okay kan? Hmm......tak apa, ini ada sedikit pembayang. Kota London terletak di United Kingdom manakala Glasgow pula terletak di Scotland. Kalau anda nak tau, jarak kedua-dua kota ini ialah lebih kurang 700 kilometer dan jika anda memandu kereta, perjalanan akan mengambil masa kira-kira 7 jam. Maka perjalanan perg-balik berjumlah 1,400 kilometer dan jika didarab dengan 100, nah genaplah 140,000 kilometer! :) Itu sebagai contoh sahaja ye sebenarnya kereta tersayang tu tak pernah lagi dipandu di luar negara. Heeeeeee.....Selamat Hari Ahad !!!!

    

19 comments:

Boni JLL3 said...

huyyo!!! agak2 dah berapa lama pakai kete tu ye??

Riena Haiqal said...

fuyooooooohhhh. :)

chii said...

fuhh..jauh gk ye sha da jln2 ngan kete tu

izla said...

dah jauh kereta ni berjalan....

Myra Jay said...

Jauh perjalanan dah ye ;)

Tp memang cxantik la no yg dapat kak Sha capture tu :D

KiD said...

SAYA PUNYA DAH 222K KILOMETER.. HGEHEHEEE

|| NaFiRaa || said...

waaahh.. dah jauh berjalan kete nih.. maknanye dah banyak jugak lah berjasa yer..

Anonymous said...

Salam Dear??

Ok ler gitu Dear..pasnih cuti kiter Oversea naik kereta saja lah...ehehehe

Your Hubby
^_^

Sharidawati Shahrudin said...

Boni JLL3...

baru je tu.. hehe baru nak masuk 5 tahun...

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal...

*wink*

Sharidawati Shahrudin said...

Chii..

yeah ..jauh perjalanan luas pemandangan. ecewahh

Sharidawati Shahrudin said...

Izla..

alhamdulillah... jauh juger :)

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay....

hiks kereta dari ai bujang lagi tu . ihiks

tq ye

Sharidawati Shahrudin said...

Kid...

walaweiiiiii banyak nye!

Sharidawati Shahrudin said...

Nafira...

dah ronda utara selatan je lah tapi tak pernah sampai pantai timur :(

alhamdulillah byk berjasa
huhu

Sharidawati Shahrudin said...

abg...

kita modified kereta tu taruk pelampung. kikiki

Nurul Akmal said...

Fuyyyooo Berjalan sungguh keta kak sha nih.. hehehe

suri said...

berpinar mata ku ni ah

Oh! budu said...

laaa... ingatkan pandu luar negara.. haha.

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!