Saturday, July 7, 2012

IKEA Sale dari 5 hingga 22 Julai. Buktinya???

Assalamualaikum ??



Elok benarlah pergi window shopping lagi pun tak lama lagi umat Islam nak berpuasa di bulan Ramadhan dan sebulan selepas tu tibalah Aidilfitri. Maka terjahilah IKEA sempena SALE sehingga 22 Julai ini! Pucuk Dicita Ulam Mendatang? Anda nak berhari-raya di rumah baru dengan perabot dan kelengkapan rumah dari IKEA? Inilah masanya! Shopping ketika SALE! Tak percaya lagi? Lihat saja gambar di bawah sebagai bukti. Ihiks

Bukti 1 : Ada BIG Banner kat luar bangunan IKEA. Kalau taruk Spiderman kat tepi banner tu sure nampak sweet je. Ihiks


Bukti 2 : Lot Parking IKEA yg agak-agak full. hehe Tetapi ketika gambar ini diambil masih kelihatan ada ruang yg tidak digunakan sepenuhnya seperti di bahu jalan. 


Bukti 3 : Ada BIG banner di bahagian dalam IKEA. Motif ia di letak di tepi tangga, supaya bila pengunjung turun dari tingkat atas, mesej dapat disampaikan. Apa mesejnya? Jangan lambat-lambat shopping ye bang sampai 22 Julai je SALE ni :) 


Bukti 4 : More crowd. Basically crowded than this picture . Heeeeee


Bukti 5 : Ada poster kat tangga juga!!!! Kreatifnya ko! 

Bukti 6 : Kebanyakan harga yg dipamer akan mengandungi 'slash' ataupun potongan harga.  

WIN !!!!


30 comments:

aKSARAfENDI said...

ala gaji lmbt lg..nk beli lampu utk rumah baru ni..

Riena Haiqal said...

wah wah wah, bestnya.. nasib baik jauh.. kalau dekat memang habis duit disedekahkan kat sini.. huhuhuhu (^_^)

Rosidah Binti Muhamad said...

Sayer pernah masuk ikea sekali jer..walaupun jarak umah dgn ikea tak sampai 15 minit...huhu..kes anak2 masih kecik dan byk ragam..tp masih memasang impian akan pergi lagi..

ejulz said...

shopping.. shopping. hehe

Cik Beruang said...

hmm, kalau duit banyak bolehlah angkut 1 ikea tu. hihi.

saya terjah dari blog mak dara ^__^

http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/

Boni JLL3 said...

tak pernah lagi sempat menyinggah ke IKEA ni.. ramai blogger update pasal IKEA ni..

miss Fyqa said...

dah berkurun x pi IKEA..sobssssss

akubiomed said...

Nak Raya macam-macam sale. Kalau Ikea selalunya full house terutama hujung minggu.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nampaknya kena melaburla kat sini

ProfHariz said...

Ada sale rupanya. Patotlah sikit2 sekarang nak g ikea :)

chii said...

erm..ape kata sha publishkan hot item..ehehe..nak g sana..x berkesempatan lg la

Saya Disini said...

wah..mesti best ni

Myra Jay said...

Kalaulah dok dekat kan ;)
Tapi apakan daya :D

Anonymous said...

Dear?

Hmm Sale jgn X sale...

Da mcm SOGO plak, memanjang Sale jer..hehehe

Your Hubby
^_^

Sharidawati Shahrudin said...

Aksarafendi...

cepat, sebelum 22hb julai tau!

hehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal...

sesekali fly lah ke KL you :) boleh singgah IKEA

Sharidawati Shahrudin said...

Rosidah...

pengawasan anak anak paling penting! takut terlepas pandang pula :)

Sharidawati Shahrudin said...

ejulz...

window shopping.... hehe

Sharidawati Shahrudin said...

Cik Beruang...

pelan pelan kayuh you.... :)

Sharidawati Shahrudin said...

BoniJLL3..

vroom vrooommm dtg le IKEA bawa awek tu :))

Sharidawati Shahrudin said...

miss fyqa...

mari lah.. mari ber window shopping :)

Sharidawati Shahrudin said...

Akubiomed...

tau takpe! :)

Sharidawati Shahrudin said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF)

pelaburan jangka panjang :)

Sharidawati Shahrudin said...

ProfHariz...

awek ye?bawak jgn x bwk!hehe

Sharidawati Shahrudin said...

chii...

tengah tunggu sponsored post dari IKEA ni...

ngeh3x

Sharidawati Shahrudin said...

Saya Disini...

yezza

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay...

dtg lah hujung minggu ni :)

ikut jejak langkah Fazrol : naik bus KL-Penang

hehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Abg..

pakej tu .. shopping di IKEA bersama shopping di SOGO :)

Afasz said...

pergh syok nye ada saleeeeeeeeeeeeeee

tak pernah p

Sharidawati Shahrudin said...

Afasz....

lai lai lai! mari3x! hehehe

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!