Saturday, June 30, 2012

EURO 2012 : SPAIN vs ITALY Balotelli bakal memiliki Golden Boot

Assalamualaikum ??



Hello Helloooooo !!! Haaaaaa Sha bukanlah peminat EURO yg tegar ye tapi sejak first year di UUM Sha dah start layan EURO wa cakap sama lu. Kalau setakat tengok 'football match ' kat pantry hostel tu apalah sangat kan. Hahahahaa... Sha siap ada koleksi gambar 'favourite player' gitu! Tu semua zaman - zaman kegilaan ku pada team Azzuri yakni team Italy terutamanya terhadap player yg bernama Flippo Inzhagi. *CintaMonyet*

So untuk EURO 2012 Sha menaruh harapan yg tinggi buat team France untuk mara ke Final tapi nampak gayanya tak ada rezeki buat mereka kerana telah gagal ke peringkat Quarter Final. Ngeh3x.... Ohhh no worries ye. Jangan tak tahu yg Sha ada second favourite team dalam EURO 2012 dan team itu tak lain dan tak bukan adalah team Italy. *WootWoot* 
 
Walau bagaimanapun.......... kini no more Flippo Inzhagi yg bermain utk team Italy. Of course lah kan. Hahaha. Pemain yg paling menyerlah kini khabarnya ialah Mario Balotelli. Beliau dikatakan seorang pemain yg mudah marah dan turut diibaratkan sebagai ' underdog player ' kesan dari sikapnya itu.

Mario Balotelli

(sumber gambar : pakcik Google)


Hmmmmm...Tetapi...Balotelli yg turut bermain untuk kelab Manchester City ini sebenarnya adalah seorang penyerang yg berbisa kerana telah berjaya menjaringkan 2 gol ketika menentang Germany di peringkat separuh akhir dan seterusnya melayakkan team Italy mara ke peringkat akhir EURO 2012. Dasyat kan ?? 

Huhuhu... Walau macam mana susah pun seseorang 'Coach' nak handle seseorang player, yg penting, 'at the end of the day'  player tu berjaya membuktikan yg dia 'perform'.  Jika diikutkan jumlah gol tertinggi EURO 2012 setakat ini di antara team Spain dan team Italy, Balotelli mempunyai jumlah gol yg paling banyak yakni sebanyak 3 jaringan gol. Hopefully Balotelli dapat bawa balik Golden Boot. Ahaks...

So All the best untuk team Italy serta Coach mereka Cesare Prandelli. 

Azzuri Forever !!!! Hehehehe......

You All sokong Spain ke??? :)

16 comments:

Fazrol said...

Patut muka abg hatta cam iras2 inzanghi. He he.

Riena Haiqal said...

saya hampa dan kecewa bila germany kalah.. sobsobsss

Boni JLL3 said...

tak sabar nak tgk final ni. pasti best dan sangat2 sengit...

Zarul Umbrella said...

sha,inzaghi tuuuu..terbaeklah hehehe

9n0L4 said...

sian pade yg kalah penalti tu. huhu.

Mcpiglet said...

Yes ! Spain all the way!

KiD said...

hehehehe... azzuri tak menang kali ini

Nurul Akmal said...

Yeeeaaayyyy Spain menang.. :)

Sharidawati Shahrudin said...

Fazrol...

ngeh3x....

hamboi3x....

Sharidawati Shahrudin said...

Riena Haiqal...

oh u fan tegar Germany ek? hehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Boni JLL3...

hehehehehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Zarul..

ngeh3x...

Sharidawati Shahrudin said...

9N0L4...

hehehe..bola tu kan bulat?ia boleh pergi ke mana mana sahaja di atas padang :)

Sharidawati Shahrudin said...

Mcpiglet...

congratulations to u!!

Sharidawati Shahrudin said...

Kid...

permainan dibeli kot?

hahahahha...

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal...

Tahniah ye Nurul :)

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!