Monday, June 18, 2012

Burger Bakar Kaw Kaw Sect 2 Wangsa Maju

Assalamualaikum???



Hai lovely... heeeeeeee You All nak tahu tak, kebelakangan ni, aura masak-memasak dah menjelma dalam badan Sha lah. Ahaks!! Al-maklumlah kaedahnya MasterChef Celebrity tengah jadi trending kat Malaysia sekarang. Wakakaka... Anyway siapa yg tonton episod MasterChef Celebrity Malaysia malam tadi? Seperti yg semua sedia maklum episod malam tadi ialah episod Ujian Sajian Pantas yakni Ujian Penyingkiran yg kita semua tunggu-tunggu. 

Biasalahkan, Sha dulu pun masa belajar kat sekolah dan kat universiti, perkara yg Sha sangat teruja dan tak sabar nak buat ialah ujian dan peperiksaan. Gitu!! Bukan apa, bila kita jalani ujian atau peperiksaan maka kita akan tahu standard dan status kita kat mana. You All bayangkan ye, hari-hari kita bawa beg sekolah seberat 10 tan metriks dan hari-hari kita belajar kat dalam kelas so semestinya at the end of the day matlamat kita ketika itu ialah untuk menjawap ujian dan peperiksaan sebaik mungkin. Dah belajar belajar belajar so kita serangggg dalam exam. Muahahaha.... Gitulah kaedahnya.

So tiap-tiap minggu Sha sangat teruja nak tahu siapakah celebrity yg bakal tersungkur di dalam Ujian Penyingkiran dan akan terkeluar dari pertandingan MasterChef Celebrity Malaysia tu. Haaaaaaa.. so? So Raja Azmi ialah celebrity yg terkeluar malam tadi dan boleh dikatakan beliau sendiri kurang berkeyakinan apabila dapat tahu resipi yg ditetapkan di dalam Ujian Penyingkiran kali ini adalah resipi dari Chef Zam yg sememangnya terkenal dengan menu pencuci mulut atau 'desserts'. So bila dah kurang yakin dengan diri sendiri maka berkemungkinan besar menu pencuci mulut yg Raja Azmi sediakan tidak lahir dari hati. May be?? Juri-juri MasterChef Celebrity Malaysia telah sepakat untuk memilih Raja Azmi sebagai celebrity yg tersingkir pada malam tadi.

Enough said. Daripada Sha nak cerita pasal Burger Bakar Kaw Kaw dan nak cerita pasal kerajinan Sha untuk memasak terus Sha cerita pasal Raja Azmi kan kat sini. Hamek. 

OK sebenarnya Sha nak minta You All stay tuned sebab ada banyak cerita makan-makan yg akan Sha taruk dalam blog ni. Kira ala-ala Food Blogger lah kaedahnya. Muehehe. Pemberitahuan Gitu.

Sebenarnya dah berbulan-bulan juga gambar Burger Bakar Kaw Kaw Sect 2 Wangsa Maju tersimpan dalam phone Sha. Haaaaaaaa akhirnya hari ni Sha nak tempek gambar burger bakar kaw kaw tu walaupun Sha pasti hampir kesemua orang dah pernah makan burger bakar kaw kaw ni. Ngeh3x...... 

Rakan sekerja Sha di Reliance dulu. Kali kedua beliau jumpa Damia.


Daging Burger Bakar Kaw Kaw yg sangat juicy dan nyummeh. Marvellous You All :)


Enchek hubby menunggu 2 jam 30 minit untuk Burger Bakar Kaw Kaw Sec 2 Wangsa Maju

  
   

        

22 comments:

akuzle ayu said...

2 jam lebey? Uhukk..

AlyzaFisol said...

tu dia...semangat nk makan, sanggup beratur berjam2... :D

sweetkurma said...

memang popular tapi akak belum berkesempatan sebab selalu ramai orang katanya

titan said...

2 jam lebih? mak aii..lama gila tunggu.

Rozuan Ismail said...

gigih menunggu ye 2 jam lebih.huhu

KiD said...

2 jam lebih untuk burger?? waaahhhh.. nak kirim.. hehehehee

Riena Haiqal said...

mak ai lamanya sampai 2 jam 30 minit yer...

|| NaFiRaa || said...

errkkk! sampai 2 jam lebih tunggu?? dasyat betol!! kalo zura memang tak sanggup nak tunggu.. orang kurang sabar memang cam nih..keh keh keh..

Myra Jay said...

Myra dulu tunggu 3 jam..huhuuu :(

Berbaloi sebab dapat less 50%

Afasz said...

wahhhh nampak sedap la kak...lama nya nk tunggu .....kalau ada tab tu dah update blog 3 entry kot. ke 5 entry :p

chii said...

chii slalu dgr pasal beger ni..mmg kena tunggu lama..tp hasilnya mmg terbaik la..

besarnya beger..kalau chii..mmg x terlarat..kecuali kalau dlm keadaan yg lapar sgt2

Sharidawati Shahrudin said...

Akuzle Ayu...

ngeh3x...

sanggup! hehe

Sharidawati Shahrudin said...

AlyzaFisol..

yeahhhhh relaku tunggu.hehe

Sharidawati Shahrudin said...

Sweerkurma..

mesti cuba! hehe

Sharidawati Shahrudin said...

Titan...

kui3....

tapi berbaloi baloi!

Sharidawati Shahrudin said...

Rozuan...

sedap sedap sedap!

Sharidawati Shahrudin said...

Kid..

demi Duta Unifi..bole je. haha

Sharidawati Shahrudin said...

Nafiraa...

sabar tu byk faedahnya. ecewahh hahahaha

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay...

fuyyo dpt diskaun tu!

Sharidawati Shahrudin said...

Fasz....

hahahha..update blog sambil tunggu burger..bagus3x!

Sharidawati Shahrudin said...

Chii..

sedap tau burger bakar kaw kaw tu! heehehehe

h said...

Tu dia...2 jam lebih...huuhu...ni kalau ada gastrik, mau pengsan dulu ni...hehe

p.s-thanks yer kongsi pasal burger ni..mmg tgk fikir nak p jugak sekali ;D

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!