Tuesday, June 19, 2012

Naik Feri Ke Pulau Pinang !!!

Assalamualaikum ???


Hellooooo lovely. Ihiks. Ingat lagi tak entry Sha pergi makan kenduri kahwin kat Pulau Pinang? Huhu. Tak ingat? Tak apaaaaa kalau tak ingatpun boleh baca entry ni ye. Enjoy !! :)

So kesinambungan kisah Sha di Pulau Pinang tentunya kami pergi naik feri. Kami menginap di Bukit Mertajam since kenduri kahwin di buat di sana yakni di tanah besar Semenanjung Malaysia. Kenduri kahwin diadakan pada hari Sabtu dan pada hari Ahadnya Sha, enchek hubby dan Damia meronggeng ke pulau. Awal-awal pagi kami dah say goodbye kat Pak Su dan Mak Su di Bukit Mertajam dan terus zasssssss ke jeti pelabuhan feri. Ohh ye family mentuaku terus balik ke KL dan tak join the club. Huhu. 

So al-kisahnya jika kita awal maka bolehlah elakkan kesesakan ketika nak menaiki feri. Gitu. Kereta kami hanya beratur kurang dari 5 minit dan sudah boleh menaiki feri. Kebiasaanya waktu menunggu untuk menaiki feri adalah lebih kurang 20-30 minit tau. Serious lama!

So jom layan gambar-gambar yg Sha snap utk tatapan You All :)


Masa ni kami masih kat dalam kereta. Gambar paling atas tu ketika tunggu untuk masuk ke dalam feri. Yippieeee. 


Ke Pulau Kita........Ke Pulau Kita.........Ke Feri Kita..........Ke Feri Kita.........Hahahaha. Gediks macam tak pernah naik Feri je Sha ni kan ? Padahal umur 4 tahun dah naik Feri dengan family.


Kereta-kereta sekalian sila beratur ye :) Sebelah belakang tu is Butterworth. Goodbye Butterworth !!!! :D 


So...hari Ahad tu ialah hari warna sedondon buat Damia dan enchek hubby.  Warna putih gitu.  Ibu Damia dan Damia dah sedondon dengan warna pink pada hari sebelumnya. Huhuhu....


Hello !!!!



Feri-feri yg lain selain dari feri yg Sha tengah naik tu. Adik-beradik feri lain mak lain bapak gamaknya. Hiks



Nama feri yg Sha naiki ialah Feri Pulau Angsa :) Kesemua feri ada 2 tingkat  yakni tingkat bawah untuk kenderaan seperti kereta dan motor manakala di bahagian atas untuk pejalan kaki. Sha pernah duduk kat tingkat atas masa muda-mudi dulu pergi hang-out ke Penang. Opsssss.


Siapa nampak KOMTAR? Siapa nampak KOMTAR ???? Kalau nampak sila angkat keyboard anda ! Ahakss.  Best wor kalau dapat ronda-ronda dalam Kompleks Tun Abdul Razak tu :) Paling last Sha meronda dalam tu is 12 tahun dulu. Kuikui....


Hello Penang !!!!!


Star Cruise Libra yg berlabuh di Pulau Pinang. Siapa pernah naik Star Cruise??????



Kita kasi zoooooooooom sikit Star Cruise !!!! Hohoho... 


Kami ikut Jambatan Pulau Pinang waktu balik ke tanah besar Semenangjung :) 



Stay tuned untuk next entry ! (hint : apa yg kami buat di Penang) :))







18 comments:

onlajer said...

Paling tak suka menunggu giliran untuk menaiki feri ini

Afasz said...

syok nye kak naik feri...sy pernah naik sekali je :D

hazman aka species1980 said...

Sha : Kalau time malam lagi best laaa...sebab ada banyak lampu...

chii said...

bestnya..chii setakat ni baru berpeluang skali je naik feri..tu pun..bbrp tahun yg lepas..

muka mia mcm x berapa eppy je..ehehe

suri said...

senyum gembira dia hatia 3 beranak ini..

suri said...

mamanya lebih nampal teruja dari yang bedua heee

Myra Jay said...

Sekarang ni kak Sha feri tingkat atas bukan lagi untuk pejalan kaki, kebanyakan untuk kereta & ada yang campuq antara pejalan kaki dengan kereta ;)

Nurul Akmal said...

dah lama x naik feri..

Fazrol said...

Waa.. Rindunya nak naik feri..

Sharidawati Shahrudin said...

onlajer...

kena bersabar :)

Sharidawati Shahrudin said...

Afasz...

memang best !!

Sharidawati Shahrudin said...

Hazman..

malam pun banyak bintang! lagi best ye dak?! haha

Sharidawati Shahrudin said...

chii...

nanti ur honeymun pergi lah penang . hehe

mia ngantuks tu time tidurnya :)

Sharidawati Shahrudin said...

Suri...

mamanya happy sokmo dpt vacation. haha

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay..

thanks for the info!

mungkin ferrynya lebih besar utk tampung kereta di kedua dua tingkat kan?

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal...

pergilah during weekend :)

Sharidawati Shahrudin said...

Fazrol..

pulang lah ke Penang! hahaha

hafizmd said...

wah...sedondon semuanya...sweet :D

maunye tak excited...last naik mase umur 4 tahun tuh...hehe

pe2pun, korek entri ape korang buat kat penang... =)

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!