Wednesday, June 13, 2012

Abang Ensem Di Mata Aku

Assalamualaikum???



Hai lovely.....You All dah masuk satu contest kat blog Abang Ensem ??? Sha sangat teruja untuk turut serta dalam contest yg beliau anjurkan tu. Serious . Serious bangat. Nak tahu kenapa Sha sangat teruja ? Nak tahu bagaimana Sha terjebak dalam fenomena AE atau Abang Ensem ? Ihiks

First impression bila mengenali beliau dari blog www.abangensem.com ialah kekayaan aset yg dimiliki. Yes. Beliau ialah salah seorang jutawan hartanah di Malaysia. Tetapi anda harus ingat satu perkara yakni, beliau tidak mempunyai perniagaan konglomerat untuk menampung kos 14 buah rumah yg dimilikinya itu. Malah beliau hanya memulakan langkah pertama dengan satu pelaburan hartanah. Ada satu lagi key point yg membuatkan Sha speechless yakni, jumlah keseluruhan instalment 14 buah rumah yg beliau miliki jauh melebihi slip gaji bulanan beliau. Nice. Kagum dan tumpang happy bila ada anak Melayu yg berada di tahap setinggi itu.

Bagaimana Sha terjebak dengan fenomena AE? Segala-galanya bermula ketika mendapat SMS dari Madammondoq yg mengajak Sha untuk join satu aktiviti karoks di RedBox The Garden bersama bloger-blogger otai yg lain. Dari situ perkenalan bermula dan ternyata beliau seorang rakan blogger yg pemurah dan tidak kedekut ilmu kerana tak lokek untuk memberi tip-tips nyanyian malah nyanyian beliau setanding nyanyian Zarul Umbrella. Muehehehe....

Setelah menjawab dua soalan di atas yakni kenapa dan bagaimana maka itulah intipati entry yg bertajuk "Abang Ensem Di Mata Aku". Sekian.       

AE dah boleh calonkan diri sendiri untuk join Mentor di tahun hadapan. 


Happy go lucky person 


Nyanyian AE yg mendapat tepukan gemuruh dari Zarul Umbrella dan Boni JLL3



10 comments:

|| NaFiRaa || said...

pic yang ke 2 tu dah macam datuk K dah.. kekeke

Anonymous said...

encem la pulak!! AL/JB

Nurul Akmal said...

Good luck Kak Sha... ;)

kak ina kl said...

good luck sha

KiD said...

eh eh.,.. ni ke abang ensem?? waaaahhhh... hensemnyaaaaaa

Sharidawati Shahrudin said...

Nafiraa....

ramai juga yg berpendapat sedemikian... huhuhu

Sharidawati Shahrudin said...

Along....

ngeh3x.... teruskan pujian itu... hahaha

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal...

terima kasih Nurul :)

Sharidawati Shahrudin said...

Kak Ina KL...

terima kasih kak ina :)

Sharidawati Shahrudin said...

Kid....

tau tak apa! hihi

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!