Thursday, June 7, 2012

MasterChef Celebrity Malaysia : Bubur Nasi

Assalamualaikum???



Hai lovely. Isnin baru-baru ni Sha penat sangat. Capek. Flat. Exhausted. Sakit satu badan :( 
Hamek.

Hari ahad sebelumnya Sha, enchek hubby dan Damia pulang ke KL dari Pulau Pinang. Jika ada follower Twitter Sha di sini dan terbaca tweet-tweet Sha yg ala-ala meroyan tu, maafkanlah saya ye?? Ahaks. Yup kami menghadiri majlis kenduri kahwin sepupu enchek hubby di Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Kendurinya jatuh pada hari Sabtu dan pada hari Ahad tu kami pergi ronggeng ke Pulau Pinang. *woot*woot*

Page pertama bebelan Sha di Twitter. Ngeh3x.... Alah luahan rasa je tu...


Page kedua bebelan Sha di Twitter :)



Punca meroyan? A bit frust dengan isu tentang kesesakan kenderaan di PLUS Highway. Satu isu yg dah basi tapi bagi Sha ia sesuatu isu yg perlu ditangani secara total. Faktanya kuantiti kenderaan yg bertambah setiap tahun. Badan berwajib perlulah fikirkan solusinya. Pheww....Tu belum Sha tempek gambar kereta yg potong queue kat PLUS highway tu kan? Muahahaha.... *EdisiSiasatTV3*

OK so back to topic. 

Disebabkan penat mengharung kesesakan lalulintas di highway so Sha declare cuti pada hari Isnin baru-baru ni. Thank you Boss sebab memahami keadaan saya yg tak berapa nak superwoman. Ahaks.

So disebabkan hilang mood dan tak larat maka menu makan tengah hari Sha pada hari Isnin yg lepas ialah Bubur Nasi. Hiks. Stereotype sungguhkan?? Bila sakit-sakit cari bubur nasi !! Hahaha... Sha taruk daging kisar, ubi kentang dan taburlah ikan bilis goreng. Marvellous. Dah boleh masuk Masterchef Malaysia kot??? Ahaks. *ambitious*

Bubur Nasi edisi MasterChef Celebrity Malaysia. Sekarang ni Sha sokong Soo Wincci sebab Siti Sarah Raisudin dah terkeluar. Huhuhu.... 



 

24 comments:

aReLaN said...

next season akak try la masuk masterchef ye.hehehe

Shafiq said...

Ringkas je.. tapi sedap gak.. :-)

Rozuan Ismail said...

pasnih leh join masterchef blogger.huhu

Boni JLL3 said...

bubur nasik pun nampak menyelerakan ni

akubiomed said...

Kalau ada mee segera terus sahaja tuang air panas. :-)

Afasz said...

sedap nye bubur tu....adehhh suka sbb ada ikanbilis....terliur

puanbee said...

kak sha mcm saya lah , sokong je sapa2 , lepas dia keluar sokong org lain pulak .. kehkehkeh ..

Nurul Akmal said...

X pernah tengok... :(

KiD said...

saya sokong fazley, angah RL dan farouk.. hehehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Arelan....

hajat di hati mmg nak try masterChef ni... tapiiiiii ish tak sanggup teman :(

Sharidawati Shahrudin said...

Shafiq....

sangat sedap pabila tekak sakit dan badan tak larat nak masak makanan yg lain yg lebih rumit :)

Sharidawati Shahrudin said...

Rozuan.....

boleh tu boleh tapi ayooooo tak konfiden bila kene sembelih ayam bagai. hahahhaa

Sharidawati Shahrudin said...

Boni JLL3...

ye ke....biar betul Boni niiiiii.. ngeh3x...

Sharidawati Shahrudin said...

Akubiomed.....

magee sup satu !!!!

taruk telur mata satu !!!! ihiks

Sharidawati Shahrudin said...

Afasz....

ye ke ni? okay lepas ni tiap tiap entry kak sha taruk gambar bubur dgn ikan bilis utk Fasz. ihiks

Sharidawati Shahrudin said...

Puan Bee...

betul tu.. kita sokong gitu gitu je... tak fanatic pun... ahaks

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal....

kesian Nurul ... cepat tau, tengok MasterChef Celebrity Malaysia tu sementara belum Finale !!!!

Sharidawati Shahrudin said...

Kid.....

oh yes Angah RL pun not bad kan?

tapi yg pasti gandingan Fazley dan Loisa Choong sangat ngam !!!!

Myra Jay said...

Bubur nasi ni kalau dapat makan panas2 mmg awesome ;)

hazman aka species1980 said...

Bubur tu kena kasi man buat food testing skit....ngeh3x

chii said...

kalau buh lobak..mesti lg menarik kan..ada kaler oren :D

Sharidawati Shahrudin said...

Hazman...

boleh boleh.. keh3x

Sharidawati Shahrudin said...

Chii..

betul3x... pandai lah Chii ni . ihiks

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay...

fuhhh...dapat plak bubur nasi yg dihidangkan panas2 dengan ikan bilis yg rangup, lazat! ihiks

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!