Tuesday, June 19, 2012

PENANG Trip Part 2 : Gurney Plaza

Assalamualaikum???



Hai lovely? Mari Sha sambung kisah di Penang setelah kami bertiga naik feri. Are you ready ????? Hehehe...

Sesudah tiba ke pulau maka kami pun pusing-pusing lah cari port untuk breakfast. Naik keretalah tapi. :) 

Rasa best je drive kereta tatkala tiada traffic jammed kan? Hahaha... Sambil hubby drive kami borak-borak pasal Pulau Pinang yelah masing-masing ada pengalaman yg berbeza di Pulau Pinang. Gitu. Paling last Sha jejak kaki ke Pulau Pinang ialah kira-kira 6 tahun dulu yakni ketika Matta Fair Penang yg ketika itu berlangsung di Penang International Sports Arena atau PISA. Whoahhhh lama tu Sha tak jejak pulau kan? Haha...

Pusing punya pusing tak juga jumpa port makan. Haduyaiiii. Perut dah kebulur kaedahnya. Lepas tu niat di hati nak makan kat Padang Kota musnah bila dapat tahu ia hanya beroperasi pada lewat petang sehingga ke tengah malam. Hamek. Melepas Sha nak bedal pasembor kan? Ngeh3x..... End up kami pergi ronggeng kat Plaza Gurney. Hahahahahahahaha.... pergi jauh-jauh last-last lepak kat shopping mall gitu. Ahaks. Plan paling afdal kot sebab sah-sah keadaan dalam mall tu yg dingin sebab ada aircond kan? Kuikuikui..... OK lah jom layan gambar-gambar yg sempat Sha snap ye. :) Jom Jom Jom....


Gurney Plaza yg berhadapan dengan laut. Gurney Plaza tu is just a walking distance je dengan Padang Kota. End up kami breakfast di PASTAMANIA, Gurney Plaza.   


Masa kami pusing-pusing nak cari port breakfast tu kelihatan hari sudah mendung !!! Wuwuwu.... So breakfast di dalam shopping mall ialah satu pilihan yg bijak. Gitu. :)


Kami berdua makan Napolean Beef  dan Chicken Wing untuk Damia. Pizza kat Pastamania ni sungguh sedap dan cheesy :) Worth buying !!!   


Sha dan Damia nak buat aksi seperti margherita itu. Kuikuikui.....


Sedikit buah tangan dari Gurney Plaza . Woot-Woot :)

Selepas kami breakfast, kami tak 'kill the time' pun di Gurney Plaza tu. Kami just jalan-jalan di tingkat yg sama dan singgah dua tiga kedai yg menjual cenderamata yg sweet-sweet. Huhu. Tapi ada satu kedai tu memang syok sebab ada jual tali pinggang yg cantik lagi awesome. Gitu. Huhu. Nak tengok ke?

Lawa tak tali pinggang ni? Nun jauhhhh dibelinya ha. Ihiks.

28 comments:

Afasz said...

oo ni p penang time yg kite g penang tu jugak ek kak sha????

hazman aka species1980 said...

Kalau pastu tue ... man kena cicah ngan sos cili gak baru rasa sedap...

aimaniman said...

seronoknya jalan2,.. akak p penang taun 2004 kot... time tu pun naik bas rombongan,... p sendiri belum lagii....

chii said...

6 thn da..lebih kurang chii gak la..

ehem..cam cantik je belt tu..ehehe

LadyBird said...

lady pun dah lama x jenguk penang... huhuhuhu

suri said...

awt jauh jalan pi makan angin ker ni hee...byk tu blh bagi saya tak satu wewe...

suri said...

sy nak yang bear tu blh tka kakak hee.. darmia dah besar nmpknya ada kaki blh jana jauh ya

Nur Misnan said...

wahhh.. berjalan ke Penang.. Plan akhir ni nak cuti ke sana juga.
Cari makan2... hik3..

Myra Jay said...

Myra suka p shopping kat Gurney Plaza nie.. :)

Nurul Akmal said...

Wah.. ke penang yer kak Sha... ;)

|| NaFiRaa || said...

bestnye dapat jenjalan.. lagi best kalo dapat shopping..hehehehe

sweetkurma said...

happy vacation sis

Fazrol said...

Tempat saya dating ngan ex awek dulu nie... He he...

KiD said...

pi penang makan pasemboq..!! waweeeeeee

Sharidawati Shahrudin said...

Afasz...

yes dear!

:)

Sharidawati Shahrudin said...

Hazman...

pasta makan dgn sos cili? boleh ajek . hehe

Sharidawati Shahrudin said...

Aimaniman...

2004? lama jugak tuu...

Sharidawati Shahrudin said...

Chii...

tqqqqqq!!! hehehee

Sharidawati Shahrudin said...

Ladybird...

Air Asia kan ada?! :)

Sharidawati Shahrudin said...

Suri...

bolehhhh! tunggu giveaway saya pd minggu ni ye!

Sharidawati Shahrudin said...

Nur Misnan...

selamat bergembira di Penang!!!

Sharidawati Shahrudin said...

Myra Jay...

best kan!!!

kereta Jejai dan Fasha pun ada park dlm Gurney Plaza tu! huhu

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul Akmal..

heeeeeeee...

Sharidawati Shahrudin said...

Nafira...

betul3x!

Sharidawati Shahrudin said...

Sweetkurma..

thank you :)

Sharidawati Shahrudin said...

Fazrol....

kantoi disitu! hehe

Sharidawati Shahrudin said...

Kid...

yaaaa baru betui na?!haha

hafizmd said...

Ok jugak tu...nmpak sedap breakfast tu..hehe

p.s-byknye cenderahati :D

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!