Monday, September 3, 2012

Memorable Monday : Oppa Gangnam Style

Assalamualaikum?


Hahaha..sebelum uols gelak meh sini Sha gelak dulu. Huhu. Mulai hari ni Sha nak wujudkan satu segemen baru kat blog Sha yakni segmen Memorable Monday. Motip? 

Motip utama ialah nak minimisekan atau pun kata lainnya nak kurangkan sedikit 'Monday Blues'. Gitu. So kaedahnya ialah Sha akan taruk gambar-gambar lama Sha dengan harapan ia dapat membangkitkan mood yg telah calar-balar akibat bangun pagi di hari Isnin. Hahaha. Jangan marah ye dan Sha harap uols suka dengan segmen Memorable Monday ni. Kalau uols nak buat segmen yg sama kat blog masing-masing boleh je. #ApeAdeHal. Hihi.

Oppa Gangnam Style di Australia !! Masa tu Sha jadi Tour Guide dan bawak pelancong Malaysia ke Perth, Australia. Nama tempat tu ialah Hay Street, salah satu lokasi membeli-belah di Perth. Sebenarnya kebanyakkan kedai di Australia tutup awal, pukul 5petang dah tutup kedai. Motip? Sebabnya kerajaan Australia mahu rakyatnya gunakan waktu senggang yg ada untuk berlibur dan bersosial selepas waktu bekerja. Most of them akan pergi 'clubbing'.


Sekian. Jumpe di edisi Memorable Monday yg akan datang.....!

8 comments:

Dkna Abza said...

kalau kat malaysia, pukul 5 orang berebut2 nak balik keje hehee

Saya Disini said...

:)

Myra Jay said...

Best kak Sya dapat jalan2 :)

Macam2 style :)

Nurul Akmal said...

Wah bestnyer.. siap beroppa gangnam lagi...

aKSARAfENDI said...

sronoknye lak aii kan...hehhe kita kt msia mmg xlarat la nak brsosial bagai..baik blik keje rhat2 kt umah je

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

memang pun...memang perlu sesuatu utk hilangkan monday blues...hehe sokong cr nih..hehe

regards,
Unsmiley

akubiomed said...

Memang pun. Kalau mereka hendak tutup kedai tidak akan extend waktu. Pengalaman saya ketika di sana.

Sya Isya said...

monday memang blues untuk orang yang berkerja. Tapi untuk student macam x blues sangat lah. sama je, sbb sabtu ahad pun buat kerja juga. ehehe...
Sya belum pernah sampai Australia lagi. bila tah nak sampai. huhu

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!