Saturday, September 15, 2012

Live Blog. Audition Money Drop

Assalamualaikum?


Hi lovelies.. Salam 28 Syawal 1433 H ye buat semua. Macam yg Sha ura-urakan sebelum ni, hari ini ialah hari yg dinanti-nantikan oleh Sha dan enchek hubby. Ecehh dinantikan dah macam wedding anniversary kami pulak kan...hahaha. Almaklumlah Sep is the month of our wedding anniversary. Huhu


So yeah... Pagi tadi hati ni berkobar-kobar nak datang The Gardens Hotel untuk Money Drop audition tu. Pukul 5.15 am dah matikan jam loceng yg bernyanyi riang tu. Hiks. Terus mandi dan solat subuh. Lebih kurang jam 6.10am kami keluar rumah menuju ke cyber cafe di Bandar Sri Permaisuri untuk print borang penyertaan. Hihi. Standard lah kalau tak last minute tak sah. Tettt. Huhu


Kami sampai lobby hotel lebih kurang jam 6.45am gitu dan teruja tengok dah ada 30-40 orang peserta yg sampai lebih awal dari kami. Isi borang dan tunggu sekejab dan jumlah peserta makin ramai. Lepas tu pihak security minta kami semua tunggu di luar lobby sebab tak mahu ganggu guest hotel di situ. Mereka kata pintu untuk masuk ke lif hanya dibuka pada jam 9 pagi. Ohh ye audition dijalankan di tingkat 28 ye.


So kami pun pergilah breakfast sat kat satu cafe di the gardens mall. Sempatlah makan kuih nyonya dan minum teh tarik huhuhu. 30 minit lepas tu bila kami pergi ke lobby rupa-rupanya ramai peserta sudah sampai dan beratur. Fuhh dugaan betul apabila kami terpaksa berjalan about 600meter ke belakang untuk beratur dan ada lebih kurang 800 orang peserta lain depan kami. Wuwuwu.


Bila fikir balik, mungkin inilah ujian pertama kami untuk memasuki rancangan Money Drop ni. Bye for now :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

18 comments:

akuzle ayu said...

Good luck yea? Kalo terpilih n menang byk wang bole blanjer kitorang mkn2.. Heheh

Kakzakie said...

Kakak doakan moga beroleh apa yg diidamkan. Tuah org siapa tahu kan Sya..

YaNa Yassin said...

Good Luck Kak Sha,.. mana tahu dah rezeki, dugaan datang nak kasik Kak Sha tambah semangat. :)

Hidayah Bach said...

fuhhh...terasa berdebar sama..
:)
good luck ek..!

B.e.e.n.a. said...

good luck:) kalau menang, buat la giveaway untuk sharing duit tu:p

akubiomed said...

Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan kepada Sha dan Hubby. Selamat berjaya dengan audition Money Drop. :-)

Sya Isya said...

good luck Kak Sha. best tu kalau dapat masuk Money Drop. leh Kak Sha buat GA lagi. :D

Eizil said...

Wah gi audition money drop, so bila akan tahu keputusannya ya? semoga berjaya.

KiD said...

haaaaa... tu laaaa.. makan lama2 lagi.. hehehehee

zool said...

semoga berjaya..

Fazrol said...

Good luck..
Rezeki Damia.. he ehe..

Mr Lonely said...

walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

hazman aka species1980 said...

whoaaa... pengalaman menarik nie....menguji kesabaran yea...

ReM said...

Good luck on Money Drop, hope u and hubby get it.

|| NaFiRaa || said...

good luck sha~

ProfHariz said...

Agak2 dapat tak kak?

Nurul Akmal said...

Good luck kak Sha..

Zarul Umbrella said...

bukan senang ..tp apa boleh buat nak tak nak redah je la yer

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!