Sunday, September 9, 2012

A day before my CUTI RAYA starts

Assalamualaikum?


Sekarang ni masih mood Raya kan? Kuih raya ada lagi tersimpan dalam balang, Baju Raya dah habis di buat persalinan ketika menghadiri open house, anak-anak kecil masih terima duit raya dan jemputan open house masih diterima ! Tak kurang pula ada kebanyakan syarikat atau majikan yg mengadakan jamuan hari raya untuk para pekerja. Gitu. 

Sebelum Sha up kan entry Raya 2012 meh sini Sha up kan satu entry yg berkisar tentang hidup Sha sehari sebelum cuti raya Sha bermula. Hari Khamis yakni 2 hari sebelum 1 Syawal tu ialah hari terakhir Sha dan enchek hubby bekerja. Hari Jumaat tu dah kira tak masuk office lah walaupun ada beberapa phone call yg Sha kena attend. Yup ada sesetengah ex-customer dan ex-group members yg Sha bawa ke luar negara call henpon Sha to make an enquiry. Al-maklumlah cuti hujung tahun dah nak start kan so masing-masing sibuk nak plan something.

OK back to topic, so pada hari Khamis tu Sha takde mood nak drive so both perjalanan pergi dan balik ke office Sha gunakan public transport. Plus Sha takut nak tempuh traffic jammed pulak yelah hari Khamis tu dah start cuti sekolah kan? kan? kan? Kalau boleh tak mau lah bertembung dengan gugusan kereta berderet-deret (traffic jammed). Hahaha. 

So kat bawah ni Sha nak share gambar yg Sha capture pada hari Khamis tu . Ihiks. 

Hujan lebat sungguh pada hari Khamis tu. Kat sini tempat Sha ambik free shuttle bus dari IKANO Power Centre ke stesen LRT Kelana Jaya.  


View yg Sha capture dari dalam gerabak LRT. Masa ni sebelum sampai stesen Universiti. Aliran trafik tak padat macam hari-hari biasa most probably ramai warga kota yg sudah sampai ke kampung halaman masing-masing.  


Ketika Sha capture gambar ni Sha rasa macam alahai bestnya nak balik kampung malam nanti. Ho ! Ho ! Ho ! Balik Kampung !!!! hohoho balik kampung :) (Dalam hati dok nyanyi lagu balik kampung - Allahyarham Sudirman)


Apa yg uols buat satu hari sebelum cuti raya uols start? 
   

8 comments:

aimaniman said...

tu namanya bijak, kalau ada alternatif baik fikirkan cara terbaik bukan asyik nak merungut dalam jam..

akak? balik raya petang sabtu, sampai kampung org dah buka puasa dan dah bertakbir raya..

2 hr sebelum raya? akak masih sibuk menanda kertas exam trial pmr untuk dikey in online sebelum raya juga... hampeh

Hazmin Hamudin said...

Memang seronok suasana raya bagi mereka yang ada kampung halaman. Macam saya ni kampung pun di kl, memang tak rasa apa-apa. Hari jumaat pun still bekerja lagi.

Fazrol said...

waktu itu saya dah selmat berada dikampung! he he..

JMR said...

masa ni pon, kami ngh shopping terakhir b4 blk kg..

Nadot said...

Khamis dah balik kampung hasben kat bt pahat.. rasenye mase kak sha atas train tu, kitorang baru je sampai kg kot.. hehe

Nurul Akmal said...

Masa ni Nurul dah balik kampung... :)

Denaihati said...

terbaik guna LRT masa tu.
waktu ni masih jauh dr. M'sia...

hazman aka species1980 said...

Man keja macam biasa....hari-hari keje yang sama... huhuhu

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!