Thursday, September 13, 2012

iphone 5, iphone 4 s dan perbandingan

iphone 5 , iphone 4 s dan perbandingan

Assalamualaikum?
Hello lovelies. Uols ada rasa teruja atau rasa tergugat iman tak dengan iphone 5? Hehehe. Khabarnya semalam 12 September 2012 telah berlangsung satu event yg dianjurkan oleh Apple di San Francisco, Amerika Syarikat yakni satu event pengenalan terhadap iphone 5.  Another marketing gimmick yg Sha dengar ialah iphone 5 ni bakal keluar sempena nak masuk musim cuti sekolah, yelah November dah start cuti sekolah baik di US mahupun di Malaysia. Kebanyakan parents di US memang ambik cuti sama ketika anak mereka cuti dan kebiasaannya mereka satu family akan pergi melancong  sama ada dalam US yg sebesar-besar alam tu mahupun ke Kanada, benua Eropah atau ke benua Asia. Melalui perkhabaran tu juga iphone 5 akan mula dijual pada 21 September 2012 yakni hari Jumaat minggu depan di 9 buah negara termasuk US. Kalau ikutkan saiz, iphone 5 tu lebih tinggi dari iphone 4 s dan mempunyai skrin yg lebih besar dari iphone 4 s. Katanya lagi iphone 5 lebih laju sebab processor yg paling terkini dalam teknologi Apple. Hehe. Kalaulah dapat seketul iphone 5 ni rasa cam zero to hero lah pulak. Hahaha. *mimpi*


9 comments:

Fazrol said...

Tak menarik minat utk membelinya..

puanbee said...

Dah ada iPhone4s tak terasa macam nak iPhone5 pun kak sha ..

Matjoe said...

sapa lum ada iphone bebaloi beli. yg dah ada, pakai jer dulu

Hidayah Bach said...

gulp...

tengok sikit harganya...

gulp...lagi...

Donny Ien said...

xde duit nak beli hehe

NonaFauzi said...

huhuu tgk gbr je mampu kak!

KiD said...

banding dengan samsung? hehehee

akubiomed said...

Ada peluang iPhone 4S akan diturunkan harga. Pendapat saya iPhone 4S pun sudah cukup terbaik.

Myra Jay said...

Myra blom pernah merasa koleksi Apple ni kak Sha..
Hubby je kot pernah ada Iphone 3G

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!