Sunday, March 11, 2012

OREO 100th Birthday : Gift Of Bonding

Assalamualaikum???








Biskut Oreo bukanlah satu jenama yg janggal bagi rata-rata kanak-kanak di Malaysia. Kebanyakan ibubapa gemar membelikan biskut Oreo kepada anak mereka. Selain biskut berjenama ChipsMore, Tiger dan lain-lain, biskut Oreo mungkin lebih popular.


Kenapa Sha kata ia lebih popular berbanding jenama yg lain? Lihat saja iklan di televisyen anda, tentu ingatan anda masih segar akan iklan biskut Oreo bukan? Dialog......"Putar, Jilat, Celup".............."U twist it, U lick it, U dunk it."....... Masih ingat lagi bagaimana si anak mengajar cara makan biskut Oreo yg betul kepada ayahnya? Tentu kini anda terbayang-bayang iklan tersebut.


Oreo bakal menyambut ulangtahunnya yang ke 100 tahun. Sehubungan dengan itu, pihak Oreo Malaysia akan mengadakan satu event yang bermatlamat untuk mengeratkan kasih sayang di antara ibu bapa dan anak mereka. Mari eratkan bonding sesama keluarga !!!!


Mari lihat details tentang event tersebut..........



3 keping tiket yg Sha menangi... Terima Kasih





Sha, enchek hubby dan Damia pergi jumpa Ms Yuen dari ChurpChurp di Starbucks MidValley untuk collect tiket ini





Details bagi event Oreo ini. Will be there !!!!!!!! 9.30 malam ini di Padang Astaka, PJ




Amboi amboi amboiiiiii.. seronoknya anak ibu bila dapat makan biskut Oreo ye !!!!



Damia suka makan side by side. Dah habis satu side baru makan the other side. Hehehee...






Ibu nak mintak Oreo sikit boleh???


Sebenarnya Sha ada menang 3 keping tiket event Oreo ini dari blogger Eyriqazz. Alhamdulillah nasib Sha baik setelah tweet yg Sha hantar merupakan tweet yg ke 20. You All boleh terjah entry blogger Eyriqazz di HOT AIR BALLOON .

Tiket event ini ditaja oleh ChurpChurp melalui blog Eyriqazz. Menurut Eyriqazz lagi tiket ini bernilai RM 100 sekeping. So InsyaAllah malam ni Sha, enchek hubby dan Damia akan datang untuk sama-sama meraikan kasih sayang kami bersama Oreo. Family Eyriqazz pun ada sama dan tentu sekali Ms Yuen from ChurpChurp pasti ada sama !! Tak sabar rasanya nak naik hot air balloon ni. Hot Air Balloon yg terkenal sekali tentulah di negara Turki. Kalau You All nak tahu satu ride yg di caj di Turki lebih kurang USD50. 

Jumpa anda di Padang Astaka, PJ !!!!!!

Sambil-sambil naik hot air ballon di waktu malam boleh lah Sha nyanyi lagu Yuna....Terukir Di Bintang !!!!
Hehehehe...
Thanks to ChurpChurp and Eyriqazz !!!!!!

16 comments:

Arham Md Ali said...

Wah comelnye si kecil tu! Tembam pipi.

Insyaallah sem depan akan start semester untuk wad kanak2. Tp xsemestinya boleh jumpa yang sihat sebab majoriti masuk wad sbb sakit. :(

KiD said...

waaaahhh... naik ballon. syoknya. Kid pun dapat nak datang sebab ada hal ke kuala pilah.. kalo tak, dah gi. hehehee

Sha said...

Arham...

Thanks..kalau nak tahu dialah Nur Damia...hiks

ohh best tak jd doktor? huhu

Sha said...

Shakiddo...

alahaiii melepas..tak dpt nk jumpa Ilham dan ur wife... anyway take care beb

Arham Md Ali said...

Belum jadi doktor lagi kak, tengah belajar lagi. Tahun 4 baru. Sekarang dah start pergi hospital semua.

Doktor-doktor semua tu memang kite kene respectla, kerja diorang lagi susah dari kita jangka.:)

aReLaN said...

congrats dapat tiket.

p/s : time kasih kak.company dah setelkan bab visa tu.lagipon dah pernah buat untuk member2 datang jepun masa zaman study kat sana dulu.hehe

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

amboii geram tengok sikecik nih...akak selamat berkenalan [kte yang jumpa akak semalam]

madammondoq said...

amboi damia!!! melantak oreo je ye??

Sha said...

Arham....

semua pekerjaan ada risikonya.. ada halangannya...anyway have fun in your studies...selalu pergi hospital mana? PPUM ada p tak? hehehehe

Sha said...

Arelan....

tima kasih !!!!!

baguslah begitu kamu sudah boleh jadi duta ke Jepun kelak.. hehe

Sha said...

Ira....

selamat berkenalan juger.... oh kamulah gadis berteman mlm td tu? ihiks

Sha said...

Madam....

kah kah kah.. damia pegang oreo.. kiri kanan dia pegang... haha

Arham Md Ali said...

Saya belajar dekat Mesir kak, 2 tahun lagi baru habis. :) Memang fun but sometimes repetitive jugakla.

So Shy Lady (SSL) said...

oreo mcm dah jd jajan yg wajib dbeli oleh ank1 akk stiap kali shopping brg dapo ;D

Sha said...

Arham...

Ohh travel agent yg kak sha kerja ni selalu jual tiket utk student ulang alik mesir/k;/mesir... heheheh.

erm kenalah ada semangat nak belajar tinggi2 dan lulus dgn cemerlang, k?

Sha said...

So Shy Lady....

muahaha... berdozen-dozen lah u borong biskut Oreo utk anak u ye? best !!!

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!