Friday, February 10, 2012

Space U8 :: Malaysia's First Eco Mall

Bahagian dalam Space U8 yakni untuk Retail Outlets.
Assalamualaikum ???

Whoah ni entry paling Sha suka...Sebab pertama di sinilah lokasi Sha bertemu dengan Neelofa dan secondly di sini juga lah Sha dapat MBO movie passes worth RM110. Sha menang contest lah  bila jawap soalan dari Neelofa dengan betul. Muahaha..anda suka? Mari baca lagi.....

Sebenarnya ini kali pertama jejak kaki di Space U8, Bukit Jelutong, Shah Alam ni, itupun setelah dapat jemputan menonton filem Azura2012 dari akaun twitter NeelofaTeam. Hello #Lofers !!! Welcome to my blog. Ihiksss..

Sha menjadi follower yang terawal untuk balas tweet NeelofaTeam. Alhamdulillah so dapatlah 2 keping tiket untuk tayangan di MBO Cinema di Space U8 ni. So Sha bawaklah enchek hubby...Hu...Hu...Hu....   Erk, siapa jaga Damia ? Kami mintak tolong toknya di Shah Alam. Baik punya plan kan? Miahaha...

Kebetulan kakak Sha pun dapat jemputan sama dari Media Hiburan, so dia datang dengan housemate a.k.a officemate dia. : )) Hello Kak Jem ! !

Sampai-sampai aje, terkesima jugak lah Sha bila melihatkan konsep mall ini yang sangat unik. Bak kata mat saleh.....'One Of Its Kind' !!! Uhuk uhuk.... 

Mall ini mempunyai dwi fungsi yakni mempunyai lot-lot untuk pejabat di bahagian luarnya dan mempunyai lot-lot 'Retail' macam yang anda semua nampak kat mana-mana shopping mall. Whoah !!! Terbaek dari ladang ni, Ahakss.

Iyelah, sekarang ni banyak konsep baru yang kita boleh nampak di sesebuah shopping mall. Antaranya  ialah sebuah shopping mall yang dihubungkan dengan hotel contohnya Empire Shopping Gallery.

Apa yang Eco Mall nya?

OK kat Space U8 ni semua ruang yang ada mempunyai keluasan yang sangat besar, contohnya kawasan 'corridor' nya yang luas dan di mana-mana saja anda akan nampak tangga yang menghubungkan pejabat dengan kawasan luar. Jadi, ia mempunyai peredaran udara yang sangat baik !!! :)) So tak de lah macam sesetangah mall tu, bila terlampau ramai orang dan sesak aje rasa macam tak boleh bernafas pulak. Huuuuuuuuuu....

Kalau readers nak info lagi boleh click kat sini  ===> eco mall 

Jom tejah gambar ???

Dalam Space U8 ada air pancut !!!


Banyak lukisan yang cantik-cantik..

Muahaha.... konon-konon Sha nak pose sambil pegang air pancut tu ...Kah3..Tak jadi pulak..Hu Hu..

Antara Retail Outlet yang ada tapi dalam bentuk kiosk.

Pose dalam lift nak ke MBO Cinema kat tingkat 3. Enchek Hubby, Kakak Sha dan Housemate Kakak Sha. Hello lovely!!


Sejuk mata memandang fountain tu !!!!!! Hilang stress Sha kejap. La.la.lalal.lalala... :p

Space U8. Nanti kami datang lagi, bawak Cik Damia pulak.. Ha..Ha...
Stay tuned untuk next entry - Movie Review :: Azura2012

hi...tolong re-tweet dan share di wall facebook anda boleh ?

8 comments:

Anonymous said...

waahhh ada pic kt sini...huhu royalti plss...haha.
nk tak pic ko kt neelofa tu?

kak ina kl said...

cantik gak tempat ni tapi jauh lah dari gombak..nanti satu hari kita bergossip pulak ek..

aidajusoh said...

blh jumpe neelofa eyh? :)

KiD said...

fuiyooooo.. dapat tiket wayang maaaaa

th3b0r3dsha said...

Enda............

Muahaha..ok nanti kita mintak royalty dari U8 Space k? #opsss..

th3b0r3dsha said...

Kak Ina...

tak jauh lah kak, highway kan ada..? jom jom jom !! hehe

th3b0r3dsha said...

Aida Jusoh....

Hello ... Ada jjumpa Neelofa masa tu Tayangan Azura2012 bersama Neelofa dan anak-anak yatim

th3b0r3dsha said...

Kid....


ekekeke...ada untung ma!! huhu

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!