Wednesday, February 15, 2012

Double D : Damia & Dutch Lady

 Assalamualaikum readers ???!!!!!

Damia memang pantang dengar Sha dan enchek hubby sebut 'air kotak'. Memang laju aje Damia menjawap 'Nakk'.. Muahaha....

So far Dutch Lady je yg ada susu yg sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun dan ke atas. Ada perisa natural, choklat dan strawberry. Tapi dalam banyak-banyak flavour ni Damia suka choklat lah.

Tapi bila Damia minum dia tak pernah lagi habis sekotak. Paling banyak yg dia minum is satu per tiga aje. Hmmmmmm... tak selalu pun kami belikan Damia susu ni. Seminggu tu adalah sekali atau dua kali je. Memang kami tak nak biasakan sangat dengan susu berperisa ni. Lagi pun Damia tak ada masalah dengan susu formula jenama Anmum Essential dia tu. Huhhhhh sebulan sampai 2 tin lah budak kecik ni minum susu. Hu...hu....hu......

Asyik nak pegang sendiri ..dah tak mau orang lain pegangkan air kotak tu..

Sedapnya anak ibu sayang tu sedut air kotakk...

Kalau minum air tak meleleh kat baju tak sah...hahaha...


hi...tolong re-tweet dan share di wall facebook anda boleh ?

10 comments:

izzatul . A . A said...

comel giler dak kecik damia :D

So Shy Lady said...

ank ssl pon sama..pntang sbut air kotak. mmng wajib ada stok DL saiz kcik tu kt rmh, shari 2 kotak

Affan Ruslan said...

Sedapnyaa susu dutch lady coklat...
Napelah kat kanada ni takde jenama tu ye huhu.
Susu coklat dutch lady sejuk mmg terbaikkk

th3b0r3dsha said...

Izzatul. A. A. ....

hihi..tengs ye yunk...:))

th3b0r3dsha said...

So Shy Lady.....

wow 2 kotak sehari? huhu...so good !!!

th3b0r3dsha said...

Affan Ruslan.....

Sedap kan bila minum susu Dutch Lady yg sejuk? huhu..syiok sedut air kotak tu x ingat!! hehe

Anonymous said...

auntie nak jugak, antar kat LB yer

cik nieza said...

huhu mia suka air kotak ia.ok nnt makusu beli air kotak ms jmpa nnt ia..huhu

Sha said...

Antie....

OK beres nanti ibu Mia yg curier...hihi..guna jumbo gajah..hehe

Sha said...

Cik Nieza....

Yeayyyyyy Mia dapat susu kotak banyak banyak...huhu

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!