Thursday, January 5, 2012

Family Getaway at One World Hotel

Hello readers? Hello followers ??? Hello everyone !!! 

OK sekarang I nak sambung balik citer masa th3b0r3dsha, enchek hubby dan Damia menginap di One World Hotel, Damansara dan sekaligus celebrate 2012.

Trafik kt LDP near One Utama tak berapa teruk masa waktu petang. Mungkin orang lom decide nak celebrate kat mana, kot?

Pool view :)) Damia dah teruja.

Sebenarnya penginapan ni ditaja (wah dah macam #retis) oleh boss th3b0r3dsha. Masa boss offer th3b0r3dsha macam teruja gak nak celebrate new year kat hotel plus dekat dengan port pertunjukan bunga api kat The Curve. Bila boss kata th3b0r3dsha hanya perlu tambah sikit (sebab boss guna point kredit kad dia) ajek untuk stay kat hotel ni th3b0r3dsha pun pakat lahhh dengan enchek hubby.

Akhirnya, kami stay kat Executive Room dan boss th3b0r3dsha serta gangster paradise dia stay di Junior Suite. Thank You Bossssss!!!! Ehiks.. Oh Thank You jugak pada enchek hubby :D  *wInk-WinK*

Kami keluar rumah pun dah nak tengah hari. So kami p brunch dulu kat Bandar Sri Permaisuri. Lepas tu I ada jemputan kenduri kahwin kat Kelab Golf Sultan Aziz Syah kat Shah Alam. This kenduri kahwin is client punya anak sulung. Tahun lepas, client ni bawak satu family p Eastern Europe dan dia book dengan travel agent, tempat I kerja. Orang dah bagi jemputan haruslah pergi kan plus my big boss ada hint, cilent ni akan travel to States dan Canada tahun ni. So haruslah buat I marketing, kan? Ihikss..

Majlis perkahwinan anak client th3b0r3dsha

Lepas makan kami terus vroommm ke One World Hotel. Federal Highway memang padat dengan kereta tapi enchek hubby ikut jalan potong kat Airport Subang tu lalu Ara Damansara terus tembus kat LDP so kita orang tak de lah lalu kat Motorola yg jem terbaboom tu. Boss I dah tolong check in kan bilik dan kami just ambik kunci bilik kat reception je. Al-maklumlah boss dan gangster paradise dia p shopping sakan kat One Utama. Hu..hu..hu

Sampai-sampai aje bilik, hummmm apa lagi melompat lah budak kecik tu....

Hello from One World Hotel !!
 

Hek Hek Hek !!




Damia ke abah Damia yg melompat ni ???? Isk Isk Isk..


Damia punya favourite port....Ahakss
Doq main telefon, teruja sungguh nak explore benda tu !



Damia : Macam mana Damia nak call room to room ni? Damia nak call Auntie Fairuz kat room 1624 ..

Damia : Hello, Antie Fairuz hek?


Rata-rata pengunjung One World Hotel ni orang Malaysia jugak walaupun ada sekumpulan kecil pelancong dari luar negara. Kalau nak ikutkan kaum, mostly banyak Chinese dari Malay dan Indian. 

Lepas masuk bilik dan mandikan Damia, th3b0r3dsha dan enchek hubby try nak tidurkan dia. Hmmmmmm semua cubaan gagal. May be Damia too eksaited kot? Atau may be dia nak more attention dari both of us ? May be jugak lah kan....:)) Kami berdua doq risau kalau Damia tak tidur petang tu, alamatnya memang dia tidur awallah malam nanti. Memang awallah dondang betol ! Huhuhu..... Macam mana Damia nak tengok show bunga api nanti..adoiiiii.....Huhuhu.... Dalam kereta aje dia tidur masa on the way dari Shah Alam, itu pun adalah satu jam. Kui Kui Kui....

OK nak tahu ape kami buat pada malam hari menjelang new year tu? Ehiks... stay tuned and nantikan next enrty ok ? :D
 
hi...tolong re-tweet dan share di wall facebook anda boleh ?

18 comments:

ju said...

WOWOWOW..bes :D

kak ina kl said...

wah bestnya dpt gi tidur hotel kat kl...anak akak ajak gak gi tapi nak buat per..buang duit ajer kan..klu free boleh ajer

Anonymous said...

Assalam Dear?..

Xpe Abah xkisah asalkan Damia ketawa dan ceria...Abah suke buat Anak Abah Ibu nih Gembira.. =]

Xupload gambo mandi di pool Dear??

Ur Hubby.

cik nieza said...

kiki,mia yg comel n cute..huhu

NonaFauzi said...

seronoknyer....nak join laa!

puanbee said...

hehe bukan main bahagia lagi asya ni ..

Anonymous said...

walawei... sonok kan tukar angin tido kat otel w/pun dekat je ngan rumah( sewaktu dgnnye)...along pun stay kat otel on 1.1.12 yg setengah jam je dr rumah.. tukau angin.. hehe...gambo upload dlm fb la jugak...>>>along , Jb

Mya said...

meriahnya! best je tengok huuu

JMR said...

sgt best one world hotel kan..dah tu dkt je ngn 1U dan ecurve..

the::bored::sha said...

Ju : Sesekali release tension..ahaks

the::bored::sha said...

Kak Ina : Tak ape kak, percutian oversea akak dah menunggu tu !! pegi US lah kak !!

the::bored::sha said...

Abg : ok dgn kadar segera syg uplod gambar kat pool ek? Arigato..

the::bored::sha said...

cik nieja : Thank you... muah2

the::bored::sha said...

NonaFauzi : yeah cepat book Avillion Port Dickson !!

the::bored::sha said...

Puan Bee : alhamdulillah, baik kan boss saya?hihihi

the::bored::sha said...

Along : Fuh dasyat lah along !! lepas overnite stay p berjimba shopping kat JPO plak ek? huhu

the::bored::sha said...

Mya : Thanks yeah :) Alhamdulillah

the::bored::sha said...

JMR : byk dah hotel pakat buat dekat dekat dgn shopping mall...sangat laku, cth cam empire shopping galler..huhu

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!