Thursday, April 19, 2012

Nestle 100 Years l My Incredible Stories

Assalamualaikum ???



Hello lovely? You All dah lunch? Sha baru jek lepas. Burpppp.. Alhamdulillah. Hehe...Sha masak bihun goreng Singapore tadi pagi. Kami anak beranak bawak bekal termasuklah Damia. Sha bekalkan dia bihun goreng Singapore, cekodok manis dan Nestle Milo Cereals untuk dibawa ke rumah pengasuh. Ehh.. tapi kali ni bukan nak citer pasal makanan aje tau tapi nak citer pasal peraduan yg dianjurkan oleh Nestle sempena ulangtahunnya yg ke 100.

Woahhh..banyaknya angka..panjangnya umur dia? Eeehehe....

Dari sekarang hingga November 2012, kongsikan kisah kegembiraan anda dan Nestle samaad melalui tulisan, gambar, video mahupun tweet! Anda berpeluang untuk memenangi hadiah yg berjumlah RM100,000.00 tau !!!! Woahhhh lagi banyak angka di situ !!! Hehe...

So apa lagi....cepat layari laman web peraduan yg dianjurkan oleh Nestle di JOM MENANG

Nak tahu cerita 'Incredible' Sha? 

Title                        : Damia nak tolong Ibu !!!

Incredible Stories : One morning I am busy with my household chores. While I am hanging clothes  Damia quickly lend her hand to help me. Guess what??? Damia took out her socks from the laundry basket and try her best to hang it! OMG !! I am so suprised !!! As a reward I gave her Nestle MILO Cereal !!!

Hehehehe...jom layan gambar ???

Banyaknya kain baju nak kena jemur ??? .... Meh Mia tolong  lahhh...


Eh ni stokin Mia ni ??? ..... Meh Mia tolong sangkutkan yehhh....


Alahai ..... senang je nak hang ni Kibuu.... Eh.. Ibuuuu... Eeehehe


Ehh terjatuhh lah pulak ?!!


Aahh dah nak siap ni Ibuu...


Kerja ni kacang je Ibuu...


Haaaaaaa !! Cyiap !!!


Alamakkkk dah tak ada kain nak sidai dah ke...? ....






17 comments:

aReLaN said...

hahahah...nice.bagus la kecik2 dah pandai buat keje rumah

AlyzaFisol said...

comeynye damia... :)

cik nieza said...

alololo,comelnya cik mia..meh makusu tlng mia la..huhu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Rajinnya mama dia, siap bawakkan mcm2 bekal gi rumah pengasuh.

puanbee said...

Aik tukar blog ye sha ... apa jd dengan blog lama ?

Boni JLL3 said...

gud luck kak :)

Nurul Akmal said...

Gud luck Kak Sha.. ;)

KiD said...

waahhhh... hebat ceritanya! all the best sha

Sharidawati Shahrudin said...

Arelan....

kak sha memang terkejut..dia buleh amik stokin dia tu then terus amik hanger ... dia memang seorang abserver..hehe

Sharidawati Shahrudin said...

AlyzaFisol....

Thanks and Alhamdulillah :)

Sharidawati Shahrudin said...

cik nieza...

come come come !

Sharidawati Shahrudin said...

Ms Mirror...

Tu lah kadang kadang rasa terkilan sebab tak dapat suapkan dia makan masa lunch hour...pengasuh yg suapkan.... adat resam ibu bekerja kan? huhu

Sharidawati Shahrudin said...

Be...

Sha tukar nama blog je ....Tapi isi dan konsep sumer sama dan masih ada lagi entry entry yg lama masa zaman th3b0r3dsha dulu... Ihiks...

Sharidawati Shahrudin said...

Boni....

Thank you ye..InsyaAllah :)

Sharidawati Shahrudin said...

Nurul....

Time kasihh.. InsyaAllah :)

Sharidawati Shahrudin said...

Kid...

Thanks atas compliment itu... InsyaAllah , ada rezeki nanti ada lah... :)

Cik FaRiZaM said...

pandai nye dia :)

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!