Thursday, April 12, 2012

Amaran keras dari Broframestone

Assalamualaikum ???


Credit gambar : Doctor Google

Hai lovely....apa khabar ek korang semua? Sha pasti you all semua sihat-sihat sokmo plus ceriaaaaaaa selalu, kan? Hiks..... Sorry ye ....Sha sengaja tak update blog kesayangan Sha ni. Bukan aper, kadang-kadang tu dalam kehidupan kita ada waktu pasang surut. Ada ketika kita rasa gembira dan pastinya ada waktu untuk kita bermunajat kepada Allah supaya Allah Yang Maha Esa menambahkan kekuatan diri kita untuk menjalani kehidupan seterusnya.

Sebenarnya Sha telah disahkan menghidap penyakit Tiroid oleh doktor pakar. Sha ada update tentang ujian darah yg Sha lakukan sebelum ini dalam entry terdahulu ....Ada yg ter-miss untuk baca entry tu? Hehe...its ok...

Bila dapat tahu Sha rasa sedih sangat. SEDIH SEDIH SEDIH.

Patutlah badan Sha semakin lama semakin kurus dan Sha pun selalu letih di siang hari. Pada malam harinya pula Sha mudah terjaga dari tidur dan lepas tu susahhhh sangat nak tidur balik.

Kini Sha dah mulakan rawatan dari segi pemakanan ubat-ubatan. Tak banyak pun pil yg Sha kena telan, sehari tu Sha kena telan ubat 13 biji setengah je. Setiap kali lepas sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam Sha kena makan 2 biji setengah ubat.Cuma Sha tak boleh miss makan ubat tu. Huhuhu....

Sha ada google tentang penyakit yg Sha hadapi ni, InsyaAllah Sha akan kongsikan dengan You All.....pembaca setia blog Sha.

Berbalik pada tajuk entry ni, harap you all tak marah sebab Broframestone bukan marah sangat pun just bagi peringatan untuk Sha ajek. Hehehee... Sha dah tersenarai sebagai 100 orang bloggers dalam projek juta juta dia tu. Hiks. Pernah dengar kan Projek100Bloggers? So akibat kelalaian Sha dari update blog dan naikkan trafik blog, Broframestone telah memberi peringatan kepada Sha. Broframestone mahu Sha naikkan trafik blog ni lagi dan lagi.....Muahahaha... Hope jangan ada second or third warning dari Broframestone dan Sha harap lepas ni Sha akan kembali bangun.

Let's move on, Sha !!!!





23 comments:

Boni JLL3 said...

akak.. semoga cepat sembuh dari penyakit tu.. amin..........

JAI said...

Semoga cepat sembuh..Insyallah

Fazrol said...

semoga cepat sembuh kak...
dugaan dari Allah...

madammondoq said...

la.. sha sakit ke? 13 biji setengah kena telan?? uh.. siannya sha.. keep your medicine and rest banyak2 k.. get well soon.. ;)

Anonymous said...

jgn risauuu...saya jugak pernah alami hyperthiroid...alhamdulillah skrg dh ok setelah 2 thn mkn ubt sentiasa...klu ada yg cadang buangkan tiroid tersebut jgn buat sesekali sbb nnti kena pulak mkn ubt seumur hidup cz pnyakit tiroid punca dr hormon..oleh itu mkn lah ubt propanolol n carbimazol yer...jgn skip ubt

|| NaFiRaa || said...

moga cepat sembuh yer..
jangan skip makan ubat..
kalo dah dapat info pasal penyakit sha nih sudi2 lah kongsikan dengan kami ek..:)

Bro Framestone said...

Bro paling benci makan ubat.. sekian

ProfHariz said...

Semoga berjaya :)

Sharidawati Shahrudin said...

Boni.....

InsyaAllah tengah chaiyok chaiyok makan ubat ni. muehehe

Sharidawati Shahrudin said...

Jai....

InsyaAllah..mudah-mudahan. Sha kena be positive with this tiroid thing

Sharidawati Shahrudin said...

Fazrol....

Betul tu. dugaan yg mendatang dengan petanda sikit sikit. Mula mula Sha makin kurus then macam macam lagi...akhirnya sah penyakit ni. Anyway thanks

Sharidawati Shahrudin said...

Madam...

Thank madam.... Tu lah, pedih nak menelan kenyataan tapi itulah kebenarannya. Sha kena be more kuat sekarang. InsyaAllah

Sharidawati Shahrudin said...

Saudari....

OK terima kasih atas nasihat yg diberikan. Yup very true.....Sha akan cuba utk berdidplin ketika makan ubat yg di beri oleh doktor. InsyaAllah

Sharidawati Shahrudin said...

Nafira....

Thanks ye... InsyaAllah. Sha akan share info yg Sha ada di entry lepas ni ok. :)

Sharidawati Shahrudin said...

Bro...

Muahahaa... tiba tida ada unsur sedikit negatif di situ sbb tak suka mkn ubat. haizz.. hehe

Sharidawati Shahrudin said...

ProfHariz......

Terima kasih ye....InsyaAllah...

Cik FaRiZaM said...

moga kak sha cpt sihat.

chaiyok2.

ju said...

Laa ye ke sha. Ju ada kawan ada tyriod since tingkatan 3. Skrg umo dia pun da 33 thun....sian juga....tapi klu btol2 amek ubat & istiqamah...Insyallah....boley sihat..

KiD said...

get well soon sha... naikkan trafik yea.,

Q Partner Travel and Tours said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sharidawati Shahrudin said...

Ju....

thanks Ju...yes betol tu...Sha akan cuba secaya updaya untuk mkn ubat tanpa tinggal...insyaAllah..mudah-mudahan cepat baik

Sharidawati Shahrudin said...

Fasz....

yeay..kak sha akan chaiyok2...hehehee

Sharidawati Shahrudin said...

kid....

tengs kid....agak merudum gak trafik ni..adush

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!