Saturday, December 31, 2011

Kenangan di Tahun 2011 -Part 2

Hello..hello...anybody home? Eheksss.....Jom sambung cerita pasal kenangan Th3b0r3dsha di tahun 2011 kat entry Part 2 nie ;))

In case ada readers yg ter'skip' entry Part 1 leh terjah cerita Hot Mama

Lets continue....

Ibu dan abah th3b0r3dsha ketika kami celebrate Hari Ibu kat Restoran Kaseh, Seksyen 13 Shah Alam.
Masa ni semua adek-badek ada except kak Long th3b0r3dsha yg mastautin kat JB ajek x ada sama..
:))
Kalau kak Long ada sama mau satu restoran tu kami tempah !!!
Wakakaka...


Kak Ipar th3b0r3dsha, abang th3b0r3dsha dan my sister.
Oppsss adik kecik yg macho tu namanya Arash.
Heeppp!!!! Bukan Arash Mohamad tau tapi Arash Shahrul Nizam.
:))
Ni masa kami celebrate Hari Ibu tue lah :))



OK kali ni kami naik MAS masa g Kota Bharu.
Remember? Adik lelaki th3b0r3dsha kahwin kat sana...
Sampai sekarang th3b0r3dsha ingat nama Kampung isteri dia..sangat unik !
Nak tahu ? Its Kedai Lalat !!!



Gambar ni kat KLIA masa nak fly ke KB !!
Yeayyy Damia nak dapat auntie baru masa tu...
Hik Hik Hik.
Damia tengah tahan ngantuk masa tu lagipun flight kami awal tau..dalam jam 7.30 gitu. Hu..Hu..Hu..
Tapi kami cuma dapat fresh orange dalam flight, al-maklumlah MAS kan tengah cut cost.
Dulu-dulu ada gak dia hidangkan sandwich even though untuk domestic flight.
Sekarang ni sandwich tu hanya dihidangkan untuk flight duration lebih 1 jam macam KL-Kota Kinabalu dan KL-Kuching.
Hu..hu..hu...



Damia ngan 'bear-bear' dia jadik model kat KLIA masa on the way nak ke Gate.
Ke enchek hubby yang p survey jam tangan G-Shock kat area tu?
Ihiks !! 



Damia : Ibu..Damia nak minum susu sampai kenyang, sebab Damia nak meng'sah'kan akad nikah chek ejan ngan auntie Beti nanti..
Muahahaha...
.




Aku terima nikahnya.......tettt!!
 Ehehe.. Alhamdulillah selamat semuanya.
Cayalah Ejan dan Beti sebab kekal bersama sehingga ke jinjang pelamin since U Olsss study kat UKM lagik.
Good job !!!!!!!








Setelah selamat bergelar husband and wife .
Ecewahhhhh speaking London pulak I , U Olsss !!!
:))
Lepas majlis akad nikah kami balik ke homestay dan di sebelah petang kami disajikan jamuan makan tengah hari yg perghhhh memang superb.
First impression th3b0r3dsha tak akan jumpa lauk-pauk pedas-pedas tapi jangkaan th3b0r3dsha salah !!
Ada sambal belacan yg best, yo !!!
Woot-Woot !!!!!




My kak Ngah dan anak ketiganya, Zhafran.
Zhaf ni sebaya dengan Damia tau.
Nanti Damia leh lah tukar-tukar kertas soalan exam dengan Zhaf , yeh??
Ahaksss... Oh yeh ni masa di KB lagie
 :))






Mak ngan abah bergambar dengan pengantin yg berseri-seri dengan busana kaler merah. Redmummy tengok ni sure teruja , betol tak Kak Red??
Ehikss !!
Mesti Kak Red cakap macam ni, Hai lawanya kau merah !!
Ha..ha..ha....





Senyum !!!!!
Kak Long, adik th3b0r3dsha yg second last, mak sedara, Ejan (pengantin), mak, Norman (anak bongsu kak Long), my sister yg sangat rapat dengan Datuk Siti Nurhaliza, Damia dan th3b0r3dsha yg gojes...Opsss !!
Tertype ayat-ayat pujian untuk diri sendiri pulak..
Ha..ha..ha..




Haruslah kami bergambar dengan pengantin sama kan?
Ter Flashback lah pulak, kan masa zaman naik pelamin? Muehehehe....
Damia masa tu dah tak der mood nak bergambor !
Terlampau happy sangat, kot?
wakakaka...






Ni masa kenduri kat Melaka belah keluarga th3b0r3dsha.
Masa baju pengantin kaler red tu is di Kota Bharu.
Huh kandid snap ni, OK lahh tue !! ( gaya Saida kakak Datuk Siti Nurhaliza)
:))



Huh ni pun masa kenduri kat Melaka.
Masa ni kalau bukan th3b0r3dsha yg snap picture saper lagi kalau bukan enchek hubby, kan?? Hu..hu..hu..




Tahniah to my sister sebab dapat Degree !!!!!!!!!
We are so proud of you !!!
Alhamdulillah...berkat kesabaran dan usaha ,Yahooooooo !!!
Wink-Wink !!!!




Ipar duai th3b0r3dsha, huh masa ni th3b0r3dsha beraya di Perlis...
Mari nangis !
Keh Keh Keh !!
2011 : First time rasa Raya Aidilfitry di tempat orang.
Raya Aidiladha tahun 2009 pernah lah di Perlis..
Muahaha..
Tapi alhamdulillah rasa seronok dan th3b0r3dsha dapat adapt dengan situasi baru.
Ala dah nama pun alam berumah tangga dan ber escalator jadi haruslah gilir-gilir gitu !!! 




Gambar kami bertiga di rumah Mak Ngah, Perlis !!!!
Warna tema Raya Aidilfitry tahun 2011 is warna Maroon.
Agak-agak kaler tema raya tahun 2012 aper yerk?
Weeeeeeee :))
Macam nak kaler hijau pokok pisang...tapi macam nak kaler Pink pulak.
Acaner?
Hu..Hu..Hu....




Ini jelah some of the memories th3b0r3dsha di tahun 2011. Thanks for reading, readers !!!!!!!!!!!!



hi...tolong re-tweet dan share di wall facebook anda boleh ?

10 comments:

madammondoq said...

wah.. banyak kenangan manis sha tahun lepas ye?

the::bored::sha said...

Madam : Kan ? Nasib baik ada blog bleh la nk citer panjang2, hahaha...

Syieda™ said...

banyaknya kenangan manis akak tahun lepas kan? (alamak kekok pulak nk type 'tahun lepas', baru 2hari berlalu..) hihihi...

nak pinjam bear2 Damia la...@_@

Anonymous said...

Hi Dear?....Amboi siap part² lg cam citer Ong Bak plak..eheheh

Ms survey tu rs teruja sangat..maklumla setelah 3 bulan masuk market Jepun barulah sampai pasaran Malaysia..mmg normal gitu.

Dan Akhirnya berjaya memilikinya pada bulan Jun 2011 http://www.shopnbc.com/product/?familyid=J405207 Alhamdulillah.. =)

cik nieza said...

ala,masa kenduri kat kelate,adik xdpt join...sob2..huhu:-)

sW33tdARLiNG said...

syukur alhamdulillah kerana banyak kenangan2 manis sepanjang tahun 2011.. semoga 2012 menambah keceriaan sekeluarga.. amiinnn~~

Q Partner Travel and Tours said...
This comment has been removed by a blog administrator.
the::bored::sha said...

Syieda : hehehe..boleh, tp kene byr la sewa ...murah ajek..sejam USD 5 :) Abg : ahahaaaaa ..oo Mmg betul lah abg tgh survey g-shock RiseMan masa kt KLIA tu? Ihikssss...jelesnya! Adik : x pe... nnt mn tau adik nye BF org Kelantan n kahwin kat Kelantan juger? weeee Sw33tdarling : InsyaAllah mudah mudahan TQ ye

Anonymous said...

Salam Dear?

Masa tu duit xcukup..so intai jerla xboleh nak beli..Alhamdulillah akhirnya berjaya juga memiliki Riseman Men in Dark Purple itu pertengahan Jun tahun lalu(2011)...=D

the::bored::sha said...

Abang : ok set nanti u buat lah review fasal jam favourite you tu... ngeh3, nnt i taruk dlm blog nie

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!