Sunday, December 11, 2011

The Invisible

Assalamualaikum? 

Malam tadi th3b0r3dsha titon awal selepas makan mee goreng. Cik Damia memang dah tidoq awai akibat waktu siangnya, dia tidur sekali je, yakni waktu tengahari. Dapatlah 2 jam dia tidur and dapatlah ibu dia buat household sedikit-sebanyak. Ha Ha Ha... Th3b0r3dsha try tidurkan Damia di waktu petang tapi tetttt...failed! Macam-macam trick th3b0r3dsha kasik nak bagi dak kecik tu tidur. Hu Hu Hu... Tapi tak apelah no harms, mungkin dia nak full attention dari ibunya yg kebetulan tak kerja. Oh yeh weekend kali ni th3b0r3dsha tak kerja tapi enchek hubby yg busy dengan minggu konvokesyen.

OK back to topic, th3b0r3dsha terjaga dari titon setelah enchek hubby belikan burger daging, nyummmmm lama nian tak makan burger yg jual kat warung. :)) Opss... lepas basuh muka barulah th3b0r3dsha bedal burger tu. Hu Hu Hu..... 

Makan punya makan tup-tup ada movie kat tv3. Oh ya ketika tu jam menunjukkan pukul 12.30 pagi. Tajuk movie ?? THE INVISIBLE. Oit tajuk dah best, yo!! Th3b0r3dsha pun layanlah movie ni sampai habis. Siapa hero? He's name is Justin Chatwin. Kalau readers sumer google wajah terkini beliau sangat lah bezanya....Jom layan gambar kat bawah?

 










Arahan oleh David S.Goyer. Movie ni movie lama, back to 2007. Perghhhhh makan tahun lah U Olsss...!! Cerita ni diadaptasi dari novel. Seperkara yg th3b0r3dsha leh tulis pasal movie ni ialah jalan ceritanya sangat-sangat unpredictable. Tak boleh jangka what's next ?! Watak yg jahat tu jadi baik at times tapi yelah kalau dah jahat tu jahat juga. End up watak yg jahat tu jadi baik dan watak itu dimatikan...Ihiks kiranya watak yg jahat dah jadi heroin tapi terkorban jua akhirnya. Such a sad ending kan? Sob Sob...

OK lah sepatah dua kata fasal cerita ni ialah....Nick Powell, seorang remaja yg punyai segala-galanya kecuali perhatian dari ibunya setelah kematian ayah. Dia cedera parah setelah diasak teruk oleh Annie Newton dan gang-gang jahatnya. Nick jadi halimunan dan perlu bantuan Annie, satu-satunya manusia yg percaya bahawa Nick masih hidup. Tragis, kan?

Seronok bila dapat peluang layan movie dan movie yg best pulak tu.......Ihiks.




hi...tolong re-tweet dan share di wall facebook anda boleh ?

4 comments:

amirnawawi said...

Best ke citer nih kak? Citer lama dah kan nih?

KiD said...

nak jadi halimunan gak lah.. hehehe

Anonymous said...

W'SALAM...SORRY DEAR KENA TENGOK CITER NIH SENSORG, ABG DA NGNTUK SGT MS TUH, TRUS GI BERADU DENGAN PUTRI KITA...HUHUHUHU

UR HUBBY.. =]

the::bored::sha said...

abg : its ok dear...i heart you..always !!! huhu

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!