Thursday, December 22, 2011

NAPBAS namamu teratas …

   


Assalamualaikum readers ???

OK th3b0r3dsha tau U Olssss sumer setia tunggu updates fasal event Napbas ni kan?

Ihiksss.. Sorry yeah? Weekend selepas Napbas tu th3b0r3dsha kena masuk opis. I kerja lah U Olsss ... Isnin nya pulak th3b0r3dsha sakit satu badan dan tak larat nak kerja apatah lagi nak on lappie dan update blog. Maka….erm terperuk lah entry Napbas ni jadik pekasam ..Hak Hak Hak…
    
     

dengan Ms Ming Ming dari Clarins
gambar kandid..aaahaha



dengan Nisa Kay

ready for Napbas !!
   
thanks nani Hanani for the gorjes picture :)

Thanks penmerah sebab jadik photographer aku utk Napbas ni..kikiki

dengan Madammondoq dan juga Wawa Tasliman

dengan ciklilyputih

Auww dengan famous blogger dan finalist Napbas Hanis Zulaikha. She's so sweet !

dengan Darkbatman driver kami malam itu..haha


     
Oklah…..kat atas tu ialah sedikit sebanyak pose-pose vogue yg sempat th3b0r3dsha kongsikan ngan U Olssss, my readers yg tersayang. Nak gambar lagikkkk?? Erm okay lah th3b0r3dsha tempek gambar lagi kat bawah nanti yeh..?
 
Sebenarnya th3b0r3dsha dah plan awal-awal nak konvoi dengan blogger-blogger gempak dan paling happening on earth ni ===> Nisa Kay, Darkbatman dan Penmerah. Last-last minute kami tukar plan, terus car pool je dari Damansara. Perghhhhh lepas tu ada satu problemo pulak !! Masing-masing tak survey fasal venue event ni yakni alamat @ lokasi Putrajaya Marriot Hotel. Hoiiiiiii !!!!! Ini memang barisan blogger kamikaze nih !! Hik Hik Hik….

Lepas tuh ape jadik?? Ouhhhh gelagat kami berempat dalam kereta dah macam adengan drama swasta tau..
Kelam-kabut lah sorang-sorang calling calling tanya macam mana nak p Marriot Hotel. Yg sorang doq bukak henpon dan carik full address. Almaklumlah masa Nuffnang hantar invitation fasal Napbas ni depa send via email, aik kan mak dah speaking London. Smile

Busy punya busy, dengan si Darkbatman sekali calling calling......Ha Ha Ha..... Last last GPS jugak yg jadik penyelamat musibah. :D Thanks to the technology. Tepat jam 8.35 malam kami selamat tiba di Napbas dengan jayanya. Oppss yg penting kami berempat maintan cun dan handsome walaupun penat melayan traffic jam kat LDP/ Ha Ha Ha..... padan muka kami sebab tak buat homework. Tapi tak apelah at least kami berempat kekal harmoni hingga hari ni.....ehhh dah out topic ni.....Ihiks. Th3b0r3dsha di meja 31 dan blogger terhebat tu di meja 32 ke ape entah. Last last penmerah dok sekali dengan th3b0r3dsha sebab kami kan lambat sampai table yg sepatutnya dia duduk tu dah cukup korum. :))

OK overall th3b0r3dsha rasa happy sebab entry th3b0r3dsha terpilih dan melayakkan th3b0r3dsha dapat jemputan dari Nuffnang. Andai kata U olsssss termiss entry tu leh je click ==>sini

Sedapnya rasa cam nak mintak nasi tambah..Opsss ?!! Nasi tambah? kekekeke...
       


Makanan yg dihidangkan memang sedap !! Antara artis yg menghiburkan kami pada malam tu ialah Reshmonu dan ada Harith Iskandar yg buat persembahan yg sungguh kelakar. Satu banquet hall tu gelak berdekeh-dekeh dengan lawak beliau. Antara point Harith Iskandar dalam lawak dia malam tu ialah betapa orang Malaysia ni yg suka cakap sesuatu yg dah memang jelas kelihatan. Contoh yg Harith bagi ialah ketika beliau sedang isi petrol di stesen minyak, ada peminat yg tegur beliau dan berkata 'Harith, isi minyak ke?'. Ihiks, kata Harith dalam hati 'Taklah aku tengah siram pokok bunga ni'. Kekekekeke..... Orang putih cakap..state the obvious. Huhhh..gitu!


Point Harith yg lain ialah betapa orang Malaysia ni suka sangat lintas jalan di mana-mana sekalipun di dalam kawasan bandar dan berbeza pulak dengan rakyat Singapura yg hanya melintas jalan di kawasan yg dibenarkan ajek.  Lepas tu Harith kongsi jugak dengan audience, Harith cakap papan tanda di Malaysia ni kebanyakannya terletak di belakang pokok, so susahlah pemandu nak alert dan carik arah. Harith bagi contoh, papan tanda Port Dickson, dek kerana terlindung dengan pokok, pemandu hanya nampak perkataan Dickson ajek, perkataan Port udah terlindung. So, pemandu tu kena lah buat pusingan U turn kat depan.. Kekekeke... Kesian..Opssss th3b0r3dsha pun pernah kena sekali dekat Putrajaya lgik, nanti next next entry th3b0r3dsha share hek? Hak Hak Hak.. (Jom kita gelak beramai-ramai)


Apa-apa sekali pun th3b0r3dsha sangat proud to be a Malaysian walaupun ada sesetangah typical Malaysian  yg sangat hipokrit terutama kat atas jalanraya. Kiasu dan they all fikir they all ajek lah yg nak laju dan yg paling laju serta pandu kereta ala-ala F1. Ahakss, tapi bila fikir balik, alahh dah tabiat orang tu macam gitu kita ni hanya perlu adapt ajek dengan semua situasi. Barulah kita, U AND I jadik insan terbilang..Auwwww !

nisakay dan team Nuffnang, Thara

Penmerah dan team Nuffnang, Farah


Tahniah th3b0r3dsha ucapkan kepada team Nuffnang Malaysia sebab berjaya menjadi tuan rumah yg sangat komited serta setaraf professional lah !! Ternyata keseluruhan majlis berjalan dengan lancar dan th3b0r3dsha rasa event ni sangat outstanding dan something yg boleh dibanggakan oleh kami warga Nuffnang Malaysia. Lagipun kan kita ada tetamu dari luar negara utk event Napbas ni so mestilah stunning U Olsss !!! Thumbs up Nuffles..!! wink-Wink !!!!!! I heart you ! Ecewahhh !!


Keesokan harinya team Nuffnang Malaysia kena accompany blogger Nuffnang dari Filipina, Australia, China, Thailand, Hong Kong dan Singapura pusing-pusing bandaraya KL. Ermmmmmm th3b0r3dsha kena keje plak hari Sabtu tu kalau tak boleh th3b0r3dsha offer diri jadik tourist guard, opssss..tettttt !! Yelah kalau th3b0r3dsha pernah jadik tourist guide kat Australia, hai apalah sangat bandaraya KL ni kan, anytime th3b0r3dsha leh guiding lah.....Ihiks...! (sila pengsan !! )




Jom terjah gambar-gambar lagi sekitar Napbas......? Scroll down ....!!

Yeayyy jupe kak Red lagi sekali !! Lawa sangat maternity dress beliau ! Redmummy tempah dari US !!

dengan fourfeetnine aka Aud

Pls meet primadona malam itu, Alyzafisol.  woot-woot !!

dengan Cik Innz dari blog innzninety


15 comments:

lilyothman said...

waa....best..best!!

KiD said...

wow!! sungguh hebat!! kelas semua.. :)

anne said...

hahaahaa.. gelak besar2 .. punya kelam kabut terus spoil mood mlm 2. nasib ade gps hs 2 klau x, msti event dh habis kita bru nk sampai kan? ehehee

Farah said...

Thanks Sha! Best jumpa you kat NAPBAS ;)

ぱりざん されふ said...

meriah :D

Fazrol said...

Terbaik..jeles2...

NadyaBubble said...

haha, gambar kite berdua mane kak ? :P

hanani said...

wahhh best best :)

Farihah Ahmad said...

wahhhhhh saya tak pernah terjoin event gini :o

Wawa Tasliman said...

Sweet Memory.. :)

the::bored::sha said...

lily : next time u mesti join ye event nuffnang ni ! i seru you...hiks

kid : time kaseh daun keladi... :))

anne : TQ kat GPS kete u yg mahal tu jugak, Hahahaha..seb bek ade gadget canggih !

Farah : weeeee i lagi la dua tiga ronok jupe you..hehe

Farizan : hik hik hik

Fazrol : TQ s !!! lain kali join yeh

the::bored::sha said...

Nadyabubble : hu uh la let me carik anne, dia photographer akak mlm tu..hehehee

Hanani : time kaseh cikgu ! hiks

Farihah : lets join jom?? marilah ye !

Wawa : betul...tak sangka dpt memeriahkan event tuh kan ?! ihiks

Alyza Fisol said...

wahhh...akak panggil sye primadona...jauh panggang dari api kak...hehehehehehe...anyway, suka sgt dpt attend sbb dpt jumpa ramai blogger... :D

cik puan apel said...

Hi awak,thanks sudi singgah belog kite.
La...
Cemanala kita bole tak bertembung malam tu?

the::bored::sha said...

alyza : pujian ikhlas tuh .. :)

cik puan apel : tu lah psl..next event harap2 kita leh jupe okay? hehehe

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!