Thursday, October 20, 2011

Kidzania akan dibuka pada Jan 2012 kat Curve NX !!!

WinK-WInk !!!! Kidzania ni benda2 yg bakal hangat tahun depan ! Siaplah kocek mak ayah sekalian..Hu Hu Hu.... Nasib baik lah Damia tu baru nak masuk 2 tahun... Kui Kui Kui ..Agak2x Damia nak mintak masuk Kidzania ni hari-hari tak u olsss? Huaarghhhhh.. Tak apa...dari sekarang ibu ngan abah Damia kene la educate Damia, kan? Wah gitu....!

Ok back to topic .... Kidzania ni dah ader banyak dalam dunia ni..ade kat Tokyo, paling terbaru ader kat Jakarta. Rupa-rupanya Kidzania ni mula-mula wujud kat Mexico ! Ya Ribba Ribbbaa Anggre Anggre!!

Kidzania kat Malaysia akan dibuka di Curve NX, opposite Tesco Mutiara Damansara..Atau kalau u olsss lebih familiar dgn IKEA, Kidzania ni terletak bersebelahan dengan IKEA. Opposite IKEA is The Curve. So amacam, geografi ada OK ? Come on lah readers th3b0r3dsha ni sumer rajin lepaks kat IKEA kan? Hu Hu Hu.....ngaku cepat... :D

Dah siap dah pun jejantas antara The Curve dengan Kidzania ni. Tapi Kidzania hanya akan dibuka kepada orang ramai pada Januari 2012. So marilah menabung wahai parents2x sumer....Menabung untuk anak-anak 'paw' u olss.. :))

Lebih tepat, Kidzania ni ialah taman tema dalam bangunan atau indoor theme park. Dalam Kidzania ni ada games, kedai-kedai, restoran dan kanak-kanak berpeluang untuk buat 'role-play' juruterbang dan 'cabin crew' AirAsia, ahli bomba, pegawai polis, pakar bedah dan banyak lagi. Huh menarik tak? Tu pasal lah tema Kidzania ni Taman Tema Berilmu. :)) 

Jom tgk gambar2x untuk bagi readers sumer teruja sikit......







Curve NX. Nampak tak ada replika badan kapalterbang AirAsia? Hu Hu Hu



sumber gambar : google

11 comments:

Anonymous said...

Hmmmrs cam nak jadi kanak2 plak, Hmmmm...bulan 1 2012..siap nnt kiter pergi sana bawa Nur Damia yeh??

the::bored::sha said...

abg, yup2x siap sedia ..gerakkk gempur!! ehehehe dh mcm exam pmr plak..

puanbee said...

hoho bestnya ..

Anonymous said...

waa...best2!! sah2 zandra xnak balik nih..!!

Anonymous said...

Bagus ne...thanks 4 da info;))

Betty

Sharidawati Shahrudin said...

Lily....

Boleh lah Zandra paw ibu bapa beliau. hahahaha

Sharidawati Shahrudin said...

Bee...

ok tu Bee... ada gak port baru utk u dan family lepak.. hihi

Sharidawati Shahrudin said...

Betty...

sama-sama...

jgn lupa ke Kidzania ye? hehe

Don said...

memang best giler tempat ni sis, Don pernah pergi sekali hari tu

Sharidawati Shahrudin said...

Don....

auwww.. hebat dan penuh dengan informasi ye! hehe

Hairul Hafiz said...

hari tu tak sempat singgah...walaupun dah ada kat ikea

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!