Thursday, August 16, 2012

Checklist bag balik kampung!!

Assalamualaikum??


Bukan checklist untuk barang-barang yg nak dibeli kat Supermarket aje tapi Sha kena ada checklist bag balik kampung !!!! Kuikuikui. InsyaAllah malam nanti kami sekeluarga akan memulakan perjalanan balik kampung ke Melaka. Tahun ni giliran berhari-raya di sebelah keluarga Sha sebab tahun lepas giliran beraya ke Perlis yakni sebelah keluarga enchek hubby. Tahun sebelumnya yakni tahun pertama kami beraya sebagai suami isteri, kami beraya di Melaka secara automatik sebab ketika itu Sha baru ajek melahirkan Damia. Automatik gitu kan tak payah nak perang-perang. Muehehe....

Checklist bag balik kampung ni sangat penting apatah lagi jika kita mengemas bag di saat saat akhir (ditujukan pada diri sendiri). Yelah takut-takut ada barang penting yg tertinggal. Sha dulu masa single mingle pun kena buat checklist, masa dah kahwin pun ada checklist apatah lagi bila dah ada anak kan? Barang-barang Damia aje dah berapa bag. Gitu.    



Alamak tertinggal lah....
17) Kuih Raya

Hehehehe ...... Selamat kemas bag balik kampung dan Selamat balik kampung !!!! 

9 comments:

CikLily Putih said...

selamat ari raya sha... jauh tu balik perlis kan..

Ibu Ilyanie(s) said...

Hebatnya checklist!!! :D Selamat Hari Raya...

Hidayah Bach said...

selamat hari raya..!

wahhh...semangat betul..siap list tu..
tapi yg baiknya takde la tertinggal apa2 yg penting..
:)

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Selamat Hari Raya! Hati-hati ye nak balik kampung tu. Semoga selamat semuanya. :)

Anonymous said...

slmt hari raya....klu saya slalunya akan tinggalkan barang biasa seperti berus gigi n baju beberapa helai di kampng supaya x perlu angkut banyak sangat..ckp angkut baju ank jer ^_^

Sya Isya said...

wah, best nya dia dah nak balik kg. selamat hari raya Kak Sha :D

akubiomed said...

Sayasudah selamat sampai kampung. Selamat balik kampung. Berhati-hati memandu.

sawaNiLa said...

kok ikan pekasam pun ada sih?

Chic Mont said...

Shaaa. Selamat hari raya..

kenapa lepas berus susu mia ada bulat bulat..??

Hik hik..

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!