Thursday, August 30, 2012

Beraya dengan Tablet ??

Assalamualaikum??


Hello semua. Ecewah cam bajet ramai je yg datang baca blog Sha ni kan? Muahaha. Hari ni hari Khamis. Eh ehh Sha rasa macam sekejab aje dah masuk 12 Syawal kan? Puasa Enam tak start start lagik. Tettttt.

Si Damia sekarang ni dah macam masyuk bercinta dengan Talking Tom. Apps tu Sha ada download ke handphone Sha. Sebenarnya dah lama dah download dan dah lama Damia main dengan Apps tu cuma sejak dua menjak ni dah macam orang bercinta pulak. Hahaha. Sikit-sikit Tom. Celik mata bangun tidur nak Tom. Kadang-kadang Sha kasi alasan...

Sha :  "Ibu tengah charge henpon lah Damia"   
Damia : "Ibu cas?"
Sha : Kejab lagi Damia main ngan Tom ye"
Damia : "Ibu nak Tommmm" ........
Sha : Hmmmmm.... speechless dibuatnya.

Aplikasi Talking Tom


Damia dengan cousinnya Norman dan Zhafran ketika 1 Syawal di Kg Dato Keramat


Lekanya dua orang beranak ni dengan Tablet. Hahaha. Damia tengah main Talking Tom kat dalam Tablet. Seronok benar dia sebab screen Tablet lagi berganda-ganda besar dari screen henpon. Huhu


Laju je jari jemari Damia nak touch screen here and there....


9 comments:

Nur Misnan said...

ini ler puncanya kadang2 anak2 sedara aku bergaduh berebut PSP + Tab.. Tak pasal2 mak uda dia punya Tab jadi mangsa.. chettt

Mrs Ladsybirdluvone said...

Anak² kte pun sibuk mama nak tom...alasan pun sama bateri tengah cas hehe

dropby said...

Hehehehe..

Kepada pembaca semua sila Download di Play Store/Apple Store apps nih berguna dan berkesan.. Insya Allah.. namanya Kid Mode: Block Apps.

Lepas install xdela nanti rasa ragu2, risau& cemas kalo nak bagi anak2 buah main Tablet tuh..

Selamat mencuba.

Your Hubby
^_^

Myra Jay said...

Budak2 sekarang ni memang mesra gajet kan kak Sha ;D

Sya Isya said...

ank sdara Sha pun suka bercakap ngan Tom ni. kdg2 ktrg pun gelak bila si Tom ni ajuk bdk tu ckp. phm2 lah kan, bahasa budak. if dia nanges pun, umpan ngan si tom ni lah.

hazman fadzil said...

Sian.....budak2x asyik leka ngan ngan tablet sejak kecikkk.... lama2x diorang mesti tak tahu pasal permainanan tradisional....

Fazrol said...

Seronoknya...

akubiomed said...

Budak-budak leka dengan Tom ini. :-)

Eca Dwinky Asha said...

alahai kak sha...samalah dgn anak2 sedara eca...yg sorg umur 6 thn,asyik nak pinjam hp je buat main talking tom...yg umur sethun lebh pla,xyah minta...dia g amik sendiri.hehehe

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!