Saturday, January 19, 2013

AkmaOmar hadiahkan domain [dot] com dan Hosting

Assalamulaikum dan salam sejahtera semua, In Shaa Allah jika tiada aral yang melintang, jika diizinkan Allah, mulai esok hari, Sha dan saudara Eizil dari blog Eizil Network akan melakukan perpindahan entry dari blog Sha ini ke blog baru Sha di Wordpess. Bismillahirrohmanirrohim....semoga kerja-kerja pemindahan tersebut dipermudahkan olehNya. Amin


Rezeki ketika menyertai contest iPhone 5 Gadget Impian


Sebenarnya pihak Penganjur iaitu Tuan Ilham dari blog Denaihati ada mencadangkan agar peserta contest membuat satu enty khas di blog masing-masing berkenaan dengan topik Pro dan Contra contest iPhone 5 Gadget Impian. Sha hampir-hampir terlupa untuk membuat entry tersebut namun ketika Sha blogwalking ke blog PuanGojes kelmarin barulah Sha terbaca bahawa PuanGojes ada menyiapkan entry yang Sha maksudkan itu tadi.

Oleh itu izinkan Sha berikan sedikit-sebanyak pendapat berkenaan Pro dan Contra contest iPhone 5 Gadget Impian yang telah berlangsung dengan jayanya. Ehh akan tetapi sampai sekarang kami masih tak tahu blog yang mana satukah yang bakal memenangi iPhone 5 tersebut. *nailbites*

Bagi Sha, contest tersebut mempunyai pro ataupun kebaikan yang lebih banyak berbanding keburukan kerana wujudnya interaksi baru di antara blogger yang terlibat baik di kalangan blogger yang jauh mahupun blogger yang dekat. Baik blogger dari Malaysia mahupun blogger dari Indonesia. Almaklumlah bukan senang nak approach seseorang yang tidak kita kenali namun dengan adanya contest tersebut, masing-masing berinteraksi dengan baik sekali di alam maya, yakni ketika sokongan diperlukan di antara satu sama lain di dalam Cabaran G+1 dan Cabaran Blogger Paling Hebat. Kawan pun bertambah ramai lagi, so mestilah seronok dua ronok sebab dapat luaskan lagi pengetahuan dan rangkaian, betul tak?

Blogger hadiahkan Sha domain [dot] com


Alhamdulillah selama contest iPhone 5 Gadget Impian berlangsung, ukhuwah dan tali persaudaraan di antara blogger semakin erat dan siapa tahu, ada blogger yang sudi hadiahkan Sha domain [dot] com. Blogger yang dimaksudkan ialah Akma Omar dari blog AkmaOmar[dot]com. Sebenarnya sebelum contest iPhone 5 Gadget Impian lagi Sha telah mula mengikuti blog beliau tapi sejak kami sama-sama menjadi segmenmate, terus jadi kamceng ! Hiks. Terima kasih buat AkmaOmar, hanya Allah saja yang dapat membalas jasamu itu. Nanti Sha designkan satu banner khas utk promote blog AkmaOmar yang memang Famous Amous tu ye! iye.. iye... serius ni nak design banner tu nanti, haa siap tulis 'Blog ini ditaja oleh AkmaOmar[dot]com ' =)

Itu je yang dapat Sha update buat masa sekarang, more updates soon, my lovely readers and my fellow friendly bloggers !!!!! Stay tuned please....

Sudah biasa dengan Blogger namun Welcome Wordpress to my life. Banyak rintangannya ketika nak adapt dengan sesuatu yang baru...tapi alah bisa tegal biasa.

Blogger di sebelah enchek hubby tu siapa lagi kalau bukan Eyriqazz.  Blog beliau dah semakin nice to see and have a professional looks ! huhu  

Tak sabar nak rasai the cream of self hosted domain walaupun ianya bukanlah sesuatu yang mudah.  Cabaran sunnguh !!! 

1 comments:

PuanGojes said...

:D ada PG kat sini ;)
wa, taniah kak sha dapat hadiah domain dari kak akma :) rezeki. syukur alhamdulillah. sesuai juga, sebab kak sha punya blog banyak info travel, sesuai untuk rujukan juga utk sapa yang nak plan bercuti kan :) even kak sha sendiri bekerja di travel egen ni. taniah kak sha :)
nanti da selesai pindah semua, sure PG akan komen kat sana :)

*selamat berpindah ! :D

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!