Friday, May 4, 2012

Bubba Gump Shrimp Co Restaurant And Market, The Curve

Assalamualaikum???



Sayangnya kat You All sebab masih sokong blog Sha yg terbaboom nie.. :) Ngeh3x.....Tang mano yg terbaboom pon tak tahu lahhhh nak cakap !!! Muahahaha.... Kali ni entry makan-makan lagi tapi kali ni rakan blogger lah yg belanja. Burpppppp.....Alhamdulillah.... Time Kasih yg tak terperi buat pemilik blog PenMerah.com !!! Hiks :) *senyum lebar sampai ke telinga*

Sebenarnya edisi makan-makan ni impromtu bukannya di rancang pun. Kebetulan depa berdua nak ronggeng kat Curve lepas tu pulak Sha pun tengah kerja so apa lagi, kami pun lajuuuuu ajek sebut Bubba Gump bila Anne nak open table. Muahahaha.......

Kalau nak ikutkan Nisa nak makan IKEA nyer meatball tapi dek kerna Anne dah tak lalu nak telan meatball IKEA tu so kami laju-laju terus pergi The Curve. Ohh ye You All kenal tak dengan Nisa ? Hmmmm dialah pemilik blog NisaKay.com !!!! Hiks :)

Ok lah direct terus terjah gambar-gambar ketika kami melahap makan kat Bubba Gump yek??!! Huhu....

Shrimp is the Fruit Of The Sea !!!!!


Pose manja dari PenMerah dan NisaKay 



Crazy Cajun Chicken... meal yg Sha order hari tu ....


Ini menu yg dipesan oleh PenMerah. Lt Dan Barbeque Ribs & Chicken Combo


Menu yg dipesan oleh NisaKay.. Bubba's Baked Seafood Rice ...


Ini wajah-wajah hambar tetapi ceria ketika perut berdondang sayang......


Ini pulak wajah-wajah happy kekenyangan... !!!!

Uniknya peraturan yg di amalkan di restoran yg berasal dari Amerika Syarikat ini ialah cara pelanggan memanggil waiter / waiteress.

Kalau kita nak panggil waiter kat situ kita kena make sure papan yg ada atas meja kita tu tulis Stop Forest Stop yakni bewarna merah dan kalau kita tak ada apa nak lagi kita pusingkan papan tu kepada Run Forest Run yg bewarna biru. Nice kan?? Hehe....

33 comments:

Afasz said...

ooo cmtu ek peraturan dia....lain dr lain..... :D

untung la penmerah belanja....

Shafiq said...

WAUU.. Nampak sedap! :-)

FazzNeo said...

xpernah lagi merasa..
baru nie ada jln2 kat curve pun tak singgah.. sbb xsempat..

tggu kak sha belanja plak.. he he..

Unknown said...

Wahhhh.. nampak sedappp..

hazman aka species1980 said...

Hurmm.... biasa gak nampak bubba gump kat sunway pyramid...tapi tak tergerak lagi nak makan.... nampak cam portion skit je tue....hahahaha

Unknown said...

wah, ada peraturan plak ye.huhu..uniknya kedai dia

akubiomed said...

Selalu lalu sahaja depan restoran ini tidak pernah singgah pun. :-)

Unknown said...

pergh!!!!!!!! nampak sedap bukan main lagi ni...

Ezad Skytech said...

wahhhh...makanan dia..nampak sedap je ni..hee..

> tak pernah try makan lagi kat situ..unik cara nak panggil waiter dia ye...hee~

madammondoq said...

wah.. macam sedp je cajun chicken tu!!!

ienaeliena said...

salam
singgah sini:)

jom join 1st giveaway by cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

KiD said...

boleh tak kita main papan tanda tu? hehehehee

KiD said...

klau tak salah, bro jamar ada makan kat tempat ni

aliza said...

sedapnya..
akak tumpang terliur je le...
unik jugak cara panggil pelayan kat situ kan,.. nanti2 akak nak terjah gak la..

Myra Jay said...

Perggghhhh!! crazy cajun tu tgkap leleh la... :)
Nmpak pun sedap ;)

Unknown said...

Cik Fasz....

unik kan ? i pun tak pernah lagi jumpa kedai lain selain kedai makan ni.... :)

Unknown said...

Shafiq...

memang sedap makanan nya :)

habis licin pinggan kami tu..hehe

Unknown said...

Fazrol....

ohhh sangkaan mu meleset sekali... hahaha

InsyaAllah ye jika ada rezeki boleh lah banjer :)

Unknown said...

Nurul...

kan? kan? kan? ape lagik?? terjah kedai tu laju2x ye....

Unknown said...

Hazman....

less is more ! yg penting tasty beb !!! haha

Unknown said...

Rozuan...

tu la pasal..konon - konon nak nampak kelainan kot? huhu

Unknown said...

Akubiomed....

oooo mesti u ngan family selalu lepak kat Curve ek? kikiki... ok boleh cuba lain kali ye

Unknown said...

Boni...

betol betol betol !!!! (gaya Upin & Ipin)

Unknown said...

Ezad Skytech.....

yup bagi peminat western food ..elok rasakan sendiri makanannya :)

yes unik dan tersendiri....

Unknown said...

Madam....

ye betul. daging ayamnya dipanggang lembut dan terasa chemistry between the sauce dan ayam. :)

Unknown said...

Iena Eliena....

ok InsyaAllah ye..................

Unknown said...

Kid.....

main jek .. slumber !!!! haha

bro jamar? ok nnt sha terjah blog beliau ok

Unknown said...

Aimaniman....

yes, one of its kind kan?

:D

Unknown said...

Myra Jay....

hahahaha.... jangan leleh banyak sangat ok...huhu

Alyza Fisol said...

wahhhh...lenkali gtau la awal2...leh la join sekali...huhu

Unknown said...

AlyzaFisol.....

hahahaha....ok ok roger that ! lg pun kita ni kan berjiran ajek ?! jln kaki dari One Utama ke Ikano pun boleh kan ? :))

penmerah said...

wah kak. muke sy sangatlaaaa berminyak. wakakaaa.. sy xde gambar nk up cz xde kamera. ritu nisa punye.. huhu

Unknown said...

penmerah.....

ok je tu sweet je muka kamu... hehe

no worries dear kak sha dah up kan entry niiii

Post a Comment

Terima kasih daun keladi
Esok pagi singgah blog I lagi !!

Boleh? :))

Apa-ape pun terima kasih sebab sudi komen,ye !!